About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,358 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home
ETD
Title : Retroid
Author :
Belov,Sergei
Abstract : Retrospectives binnen een agile proces nemen veel tijd in beslag. Het aanmaken, sorteren en overlopen van tickets kan makkelijk uren duren. Op dit moment zijn er weinig tools op de markt die een oplossing bieden die ook mobielvriendelijk tewerk gaan. Daarom wil XTi de perfecte tool te bouwen die door iedereen gebruikt kan worden. Het doel van de stage is om een oplossing te bieden die zowel op een computer als op een mobiel apparaat gebruikt kan worden. Aan de hand van deze tool kunnen gebruikers, zonder zich te registreren, tickets aanmaken binnen hun eigen of een gedeelde werkplek.
Met één knop kunnen alle tickets samengevoegd worden met dezelfde context en sentiment, en dit met behulp van machine learning. Zo kunnen alle tickets vlot met het hele team besproken worden en gaat er minder tijd verloren. De besproken tickets kunnen ook actiepunten omvatten die verplicht volgens het SMART-principe opgesteld moeten zijn. Het SMART-principe houdt in dat de actiepunten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden moeten zijn.

De technologieën die gebruikt worden voor de frontend zijn Vue.js ondersteund door Vuetify.
Vue.js is een Javascript-framework dat in 2014 gestart is. Het framework probeert de beste eigenschappen van React.js en Angular te combineren en de gebruiker zelf de keuze te geven over de functionaliteiten die gebruikt worden.
Samen met Vue.js is er gekozen voor Vuetify in plaats van het meer gebruikte Bootstrap4 framework omdat Vuetify specifiek gemaakt is voor Vue.js en gekend staat voor de mooie resultaten.

Voor de backend is er gekozen voor Spring Boot geschreven in Kotlin samen met Gradle.
Kotlin is een recente technologie. Het is een framework dat concurreert met Java en meer en meer aan het opkomen is. Het doel van Kotlin is om code zoveel mogelijk te minimaliseren en te optimaliseren. Daarnaast lost het veel kleine problemen op die Java 8 op het moment met zich meedraagt.
Gebaseerd op zijn voorgangers Maven en Ant probeert Gradle het beste van beide over te nemen zonder het uitgebreide XML te gebruiken. De Gradle-files zijn korter en overzichtelijker dan de veel gebruikte Maven-files.
Het Spring Boot-framework is tot de dag van vandaag een van de meest gebruikte frameworks om een krachtige en stabiele backend op te zetten.

Voor de implementatie van machine learning in het project wordt onderzocht of er gebruikgemaakt kan worden van Natural Language Processors om taal te ontleden. Het doel is om zowel het onderwerp als het sentiment te verkrijgen.
Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2019
Full text :
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Belov_Sergei.pdf 2 MB PDF MD5 Open file
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Bachelorproef
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in de toegepaste informatica
Degree level : Bachelor
Discipline : Applicatieontwikkeling
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Digital
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 27/08/2019 14:04
Last modified : 16/09/2019 22:51
Collections :
PXL-IT
2019
11500556
Views : 902
Downloads : 556
 
 

Simple view
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer