About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Black, the erotic monochrome

2017
Andreani, Moana
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
Uit een voorliefde voor alles wat te maken heeft met fetisjisme in fashion ontstaat dit onderzoek. Centraal in dit onderzoek is de kracht van de kleur zwart. Meer bepaald de erotische kracht ervan. Er treedt een verschil in perceptie op bij het gebruik van een specifieke kleur in verschillende vakgebieden. In het domein van de mode is zwart een alomtegenwoordig, erkend en krachtig begrip. In het hedendaagse sieraad is zwart dit niet.
De kern van dit onderzoek is de erotische kracht van de kleur zwart implementeren in het hedendaagse sieraad. De meeste mensen associėren de kleur zwart met negativiteit. Zwart wordt snel gelinkt aan rouw, depressie, rigiditeit enzoverder. Voor mij spreekt zwart erotisch. Deze atypische mening duid ik aan de hand van mijn 'List of Six’. Dit is een lijst van zes woorden die bij mij opkomen bij het reflecteren over de kleur zwart. De woorden Absorb, swallow, bend, press, take, & fill visualiseren mijn connotatie.

De grens tussen mode en sieraad ligt voor mij dicht bij elkaar. De erotische kracht van de kleur zwart is weinig tot niet aanwezig in de wereld van hedendaagse sieraden. Ik dit onderzoek wil ik die erotische kracht overbrengen van mode op sieraden. Kleur wordt niet enkel vormgegeven door het oog, maar ook door het Ik. Een monochroom zwart artefact wordt interessant door verschillende andere factoren. Dit is een zoektocht naar de mechanismen die achter deze erotische kracht verschuild zitten. Dit doe ik door te experimenteren met een combinatie van materiaal, vorm, techniek, en drager. Voor mij betekent dit artikel niet het einde van mijn onderzoek, maar slechts een halte in het proces naar verdere ontwikkeling van mijn concept.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1438 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Andreani, M. (2017). Black, the erotic monochrome. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8215c86dfb7015c86e8fad40757.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer