About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

STAND CLEAR OF THE CLOSING DOORS PLEASE! Reis je mee doorheen wereldburgerschapslandschap?

2017
Arikan, Ismahan
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
De wereld is geen ver-van-mijn-bed-show voor jongeren vandaag. Armoede, vluchtelingen, klimaat, terrorisme, Ö al vroeg vormen jongeren zich een beeld. Hierbij is het belangrijk dat men geen eenzijdig beeld creŽert. De reden hiervan is dat oorzaak en gevolg van ontwikkelingen zorgen voor een complexe kluwen. Naast het vermijden van een eenzijdig beeld moeten we ook vermijden dat leerlingen een passieve beeld creŽren. Zelfs in tijden van machteloosheid, zijn wij in staat om dingen in beweging te zetten. Wereldburgers zijn niet zomaar bewoners van deze aarde, maar ze zijn zich bewust van hun rechten en plichten. Ze stellen vragen, zoeken antwoorden, ondernemen actie. Met het materiaal dat ik met deze bachelorproef heb ontwikkeld wil ik ervoor zorgen dat leerkrachten de leerlingen kunnen ontpoppen tot actieve wereldburgers. Zo zullen zij een betere vat krijgen op de wereld rondom hen.
Met behulp van mijn vakkencombinatie heb ik het ontwikkelen van dit materiaal tot een goed einde kunnen brengen. Mijn eerste vak economie zorgde ervoor dat ik leerzame linken kon selecteren. Hierbij was het voordeel dat er heel wat onderwerpen waren die terugkwamen uit het economisch vakgebied. Mijn tweede vak informatica zorgde ervoor dat ik alles moeiteloos kon digitaliseren.
Bij het ontwikkelen van mijn bachelorproef heb ik ontdekt dat er heel veel materiaal beschikbaar staat op het internet, maar dat er weinig sprake is van kwalitatief materiaal. Hierdoor heb ik mijn aandacht vooral i.p.v. het kwantitatieve op het kwalitatieve gevestigd aangezien de leerlingen niets zijn met materiaal dat niet kwantitatief is. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik bij sommige onderdelen geen hyperlink heb staan.
Naast de hyperlinks die ik zelf heb gevonden op het internet bevinden zich ook materialen die aangeboden zijn door "Kleur Bekennen". Zij hebben namelijk een eigen project in Klascement waar ze ook didactisch materiaal verzamelen.
Leerkrachten moeten niet meer verschillende websites afgaan om didactisch materiaal te vinden. Door het scannen van de symbolen op het metroplan worden ze automatisch naar kwalitatief didactisch materiaal doorverwezen.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1467 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Arikan, I. (2017). STAND CLEAR OF THE CLOSING DOORS PLEASE! Reis je mee doorheen wereldburgerschapslandschap?. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8215c86dfb7015c87358ca61a66.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer