About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Kinderrechteneducatie binnen PAV: digitale bordlessen voor UNICEF België

2015
Daemen, Isabel
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Van kinderen tot rechten, van krijtbord tot digitaal bord. Het onderwijs wordt steeds meer beïnvloed door technologie. Via deze bachelorproef wil ik de lezer laten kennismaken met de mogelijkheden die een digitaal bord biedt voor het ontwikkelen van lessen rond kinderrechteneducatie voor BSO-leerlingen in de tweede graad van het Secundair onderwijs.
De afgelopen jaren werden we vaak geconfronteerd met (beeldend) nieuws over oorlogen in het Midden-Oosten en aanslagen in Europa vanuit het Midden-Oosten. Het spreekt voor zich dat er in zulke situaties heel wat kinderrechten geschonden worden. Deze kwestie laat ook BSO-leerlingen niet ongemoeid, zo bleek uit een door mij afgenomen enquête in het kader van deze bachelorproef. PAV-leerkrachten toonden aan dat ze dit onderwerp graag bespreekbaar maken met hun leerlingen en liefst specifiek over de schending van de kinderrechten in Syrië.
Vanuit deze vraag werd er binnen deze bachelorproef vernieuwend en creatief educatief materiaal ontwikkeld rond een protestsong over kinderrechten. Stap-voor-stap wordt dit lied geanalyseerd aan de hand van de LIAM-methode, is er aandacht voor participatie en wordt de problematiek rond de schending van kinderrechten in Syrië aangekaart.
Dus ben je een PAV-leerkracht en op zoek naar een creatief en vernieuwend lessenpakket rond kinderrechteneducatie voor leerlingen uit de tweede graad van het Secundair Onderwijs? Raadpleeg dan het digitale lesmateriaal ‘Kinderrechteneducatie binnen PAV’!

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 2609 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Daemen, I. (2015). Kinderrechteneducatie binnen PAV: digitale bordlessen voor UNICEF België. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c3270201e1d0b.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer