About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Ontwerpen van dynamische niet- en freesmachine voor productieproces K-Teg

2014
Janssen, Rob
Panis, Maarten
Professionele bachelor in de elektromechanica

Abstract :
Titel:
Ontwerpen van dynamische niet- en freesmachine voor productieproces K-Teg

Door:
Maarten Panis
Rob Janssen

Promotoren:
Algemene leiding Wim Jans K-Teg bvba
Lector Christel Noelmans PXL Hogeschool Limburg


K-Teg is een bedrijf dat flightcases produceert. Dankzij hun werk op maat van de klant, zijn zij één van de grootste spelers op de markt. De volledige productielijn is voorzien van dynamische en volautomatische machines. De afzonderlijke onderdelen op maat frezen en zagen gebeurt machinaal. Wanneer de onderdelen op maat zijn geproduceerd, worden ze verder getransporteerd doorheen de productielijn. Het samenstellen gebeurt op manuele basis. Dit manuele werk is vooral nodig voor de diversiteit in afmetingen en vormen. De afzonderlijke onderdelen worden dankzij nieten samengevoegd tot flightcases. Ook komt er een zekere hoeveelheid lijm-, revit- en spuitwerk aan te pas.

De bachelorproef bestaat uit drie opdrachten. Het doel van deze scriptie is de productiviteit van het nietproces te verhogen. Dit gebeurde tot noch toe op een manuele wijze, weliswaar aan een hoog tempo maar bij drukke periodes of ziekte ontstonden er problemen. De tweede opdracht is een freesmachine toevoegen aan de nietmachine. Hierdoor kan in één beweging zowel geniet, als afgerond worden. Uiteraard wordt zo hinderlijk houtstof geproduceerd, dus het plaatsen van een afzuiging wordt de derde opdracht. Zo wordt de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verhoogd. Dit is dan ook de reden dat K-Teg beroep doet op 2 stagiairs.

De strategie die wij hanteren, begint bij het contacteren van externe bedrijven. Zij zijn namelijk de leverancier van de essentiële onderdelen (nietmachine, lineaire geleider, PLC-sturing, metaalverwerking, etc.). Het tekenen met AutoCAD is zeker niet te verwaarlozen. De machine wordt volledig getekend en bemaat via AutoCAD. Deze detailtekeningen worden verstuurd naar allerhande bedrijven, op deze manier worden alle onderdelen op maat geleverd. Vanaf het moment dat we de onderdelen in ons bezit hebben, begint het praktisch samenstellen en programmeren.

Full text:
File Size Type Checksum  
Panis.pdf 8 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 5063 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Janssen, R., Panis, M. (2014). Ontwerpen van dynamische niet- en freesmachine voor productieproces K-Teg. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Tech.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c32782807395c.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer