About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Vernieuwende lessenreeks fitness op school. "Live young get fit"

2015
Vanderstappen, Maxim
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
U heeft zonder twijfel in de media al vaak gehoord dat de algemene gezondheid van de jeugd met de jaren achteruit gaat en dat ze veel te weinig aan sport doen. Wel, deze gedachte houdt niet alleen u bezig.

Als je wil afstuderen als leerkracht, moet je een bachelorproef schrijven. Hierin worden verschillende thema’s behandeld en worden er diverse onderzoeken gedaan. Deze bachelorproef is niet zomaar een onderzoek of dergelijke, hier wordt echt op zoek gegaan naar oplossingen waardoor de jongeren in de maatschappij een betere toekomst tegemoet kunnen gaan. Dit eindwerk zal dus een belangrijke rol kunnen spelen in de overgang van adolescentie naar volwassenen.

Als u zich ook al een tijdje stoort aan de ongezonde levenswijze van de jeugd van tegenwoordig en het ook tijd vindt dat er bepaalde dingen gaan veranderen bent u bij deze bachelorproef zeker aan het juiste adres.
In dit werk is zorgvuldig op zoek gegaan naar oplossingen en vernieuwingen door middel van onderzoeken, steekproeven, enquêtes en interviews.

Het lezen van deze bachelorproef wordt niet enkel beloond met nuttige informatie rond fitness en gezonde voeding op school, maar je kan hier ook een volledig uitgewerkte vierdelige lessenreeks terugvinden die meteen toepasbaar is in de lessen fitness voor een derde graad ASO,TSO en BSO.
Bij deze lessenreeks horen lesvoorbereidingen, filmpjes, foto’s, leerlingenbundels, trainingsschema’s en zelfs een speciaal ontworpen site waar zowel de leerkracht als de leerlingen op terecht kunnen voor heel wat informatie over de lessenreeks.

Dit werk is dus niet alleen geschreven voor liefhebbers van de sport fitness en alle informatie rondom fitness, maar is ook geschreven voor alle leerkrachten en geïnteresseerden die de adolescenten van de derde graad secundair onderwijs erop attent willen maken door de lessen fitness dat voldoende beweging en een gezond eetpatroon van uitzonderlijk belang zijn voor de gezondheid en het verdere leven.

De essentie van deze bachelorproef is dus dat de leerkrachten en geïnteresseerden een bepaalde houvast hebben bij het geven van fitness op school door middel van dit lessenpakket en dat daarnaast de adolescenten een betere toekomst tegemoet gaan.

Alvast bedankt voor de interesse in dit werk en veel leesplezier.

Full text:
File Size Type Checksum  
MaximVanderstappen_eindwerk_PXLEducation20142015.pdf 271 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 5101 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vanderstappen, M. (2015). Vernieuwende lessenreeks fitness op school. "Live young get fit". Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c327d3eb3425d.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer