About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Onlinehulpverlening door de ogen van de hulpverlener Wat zijn de drempels van onlinehulpverlening binnen CAW Oost-Brabant?

2016
Jacobs, Kyra
Professionele bachelor in het sociaal werk

Abstract :
Deze bachelorproef is gebaseerd op het begrip 'onlinehulpverlening’. Het onderzoek vertrekt vanuit CAW Oost-Brabant, vestiging Diest. Een hulpverleningsgesprek gebeurt vooral face-to-face. Doordat we in een digitale samenleving leven, is ook het verlenen van online hulp onmisbaar geworden voor een eerstelijnswelzijnsorganisatie. De hulpverlening moet aandacht hebben voor het hier en nu. Daarom is het de bedoeling dat de aandacht geschonken wordt aan waar de cliënten zich op dit moment mee bezig houden. Dit is gebruik maken van de nieuwe media.
Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerstelijnswelzijnszorg te versterken met online tools. Zo heeft CAW Oost-Brabant en het JAC chatten, e-mailen en sociale netwerksites ingezet om hun werking te versterken.
Het introduceren van onlinehulpverlening binnen een organisatie brengt enkele uitdagingen en drempels met zich mee. Het doel van deze bachelorproef is om de drempels binnen CAW Oost-Brabant en het JAC in kaart te brengen.
"The world is becoming too fast, too complex and too networked for any company to have all the answers inside"(Yochai Benkler)

Full text:
File Size Type Checksum  
Jacobs_Kyra_bachelorproef.pdf 948 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4168 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Jacobs, K. (2016). Onlinehulpverlening door de ogen van de hulpverlener Wat zijn de drempels van onlinehulpverlening binnen CAW Oost-Brabant?. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Social Work.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c540c60155c542493c004c.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer