About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Spring Dance Event 2016

2016
Craeghs, Dries
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Het Spring Dance Event is een georganiseerd dansevenement onder leiding van lector Inge Joosen. Samen met Inge, Eddy Swaeb en ikzelf stampten we een ééndagsevenement uit de grond.
Met de tweede editie achter de rug kunnen we terugblikken op een mooie lancering.
De organisatie van het Spring Dance Event nodigden bekende dansers uit om een groot publiek te bereiken. Deze dansdocenten zijn gespecialiseerd in hun stijl (hiphop, bollywood, ragga,...). Als je ouder dan 14 jaar bent, kan je je inschrijven om deel te nemen, ongeacht je vaardigheden. Wij richten ons naar alle dansers op recreatief en competitief niveau. Omdat het evenement in een binnenschoolse context valt, spreken wij ook leerkrachten (lichamelijke opvoeding) aan. Zij krijgen workshops 'ritmisch en expressief bewegen’ aangepast voor het onderwijs.

De eerste editie van het Spring Dance Event was niet te vergelijken met de tweede. De organisatie telden toen 4 personen terwijl het dit jaar maar 3 personen telden. Het verschil zit in de hoeveelheid helpende handen. Alhoewel we met de opstart van het Spring Dance Event maar een vijftal vrijwilligers hadden, hebben we er dit jaar 13 gehad. Deze 13 vrijwilligers (oftewel medeleerlingen) hebben taken uitgevoerd zowel voor, tijdens als na het evenement. De taken zijn uiteenlopend van campagne voeren tot opbouw en afbraak van de podia.
Ik kreeg de opdracht om dit promoteam te leiden. Aangezien iedereen zichzelf kandidaat heeft gesteld, ga ik ervan uit dat iedereen supergemotiveerd is om mee te werken. Tijdens de eerste vergadering werden de verschillende opdrachten verdeeld. Iedereen deed wat van hem of haar verwacht werd. Voor een volgende afspraak bleek dat het onmogelijk was om iedereen samen te krijgen waardoor ik de opdrachten niet kon verdelen. Zo verhoogde ik de werklast voor mijzelf. Ik ben iedere vrijwilliger dankbaar voor het werk dat hij of zij geleverd heeft.
Om een U een beeld te geven over situaties die zich kunnen voordoen bij vrijwilligers schrijf ik in mijn bachelorproef hoe je dergelijke obstakels kunt vermijden als leider en hoe je met een promoteam moet werken.

Als je een team van vrijwilligers leidt, moet je sterk in je schoenen staan en enige kennis van zaken hebben. Om er voor te zorgen dat zij de opdrachten efficiënt uitvoeren, is het de taak van de leider om hun gemotiveerd te houden. Sommigen onder hun hebben een duwtje nodig, sommigen moeten begeleid worden en sommigen nemen zelf initiatieven. De kunst is om iedereen het gevoel te geven dat zij onmisbaar zijn.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1585 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Craeghs, D. (2016). Spring Dance Event 2016. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c540c60155c543b4fe03c3.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer