About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Curve Bowls

2016
Janssens, MichaŽl
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Curve Bowls, een niche sport als we kijken in de sportwereld, met een hogere bekendheid in Engeland en Ierland. In deze bachelorproef bestudeer ik de sport curve bowls met de in BelgiŽ meest bekende variant, short mat bowls.

Gedurende het gehele proces blijkt duidelijk dat er, in BelgiŽ, weinig tot geen informatie beschikbaar is. In tegenstelling tot Engeland, waar er specifieke magazines bestaan en degelijke online informatie te vinden is. Hier merken we een duidelijke kloof tussen populaire sporten zoals voetbal, tennis, enzovoorts met de meer onbekende sporten op. Want zeg nu zelf, als u kan kiezen tussen Kim Clijsters of Dimitri Payne, wie kent u dan het best? Door het, vaak voorspellende antwoord op deze vraag, onderzocht ik wat er diende te gebeuren om de best gekende variant van curve Bowls in BelgiŽ, short mat Bowls, populairder te maken in Kortessem en omstreken. Het doel van deze bachelorproef is om een instroom van nieuwe leden te creŽren, hoofdzakelijk in de lokale curve Bowls club. Om dit doel te bereiken en om een antwoord te vinden op mijn onderzoeksvraag heb ik een aantal deelvragen opgesteld om het onderzoek in goede banen te leiden.

De intentie van deze bachelorproef is recent gepensioneerden/50 plussers een nieuwe sport te laten ontdekken. Senioren beslaan het grootste aandeel binnenin het ledenaantal waardoor er een uitstroom de clubs in hun greep houdt. De sport heeft geen 'cool' imago en jongeren tonen bijgevolg geen of weinig interesse in curve Bowls.

Reclame is een groot struikelblok waar er tot nu toe weinig oplossingen voor in de maak zijn. Dit onderzoek gaat na op welke manier potentiŽle nieuwe leden hun weg kunnen vinden naar de de sport op lokaal vlak en hoe reclame eventueel van belang kan zijn.

Doorheen deze bachelorproef maak ik gebruik van verscheidene bronnen; online, magazines, onze lokale club, short mat Bowls spelers en de Vlaamse Curve Bowl Federatie, om een goed eindresultaat te bekomen.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1666 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Janssens, M. (2016). Curve Bowls. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c59a7e0413b9.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer