About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.



Doks PHL
Doks XIOS



Open Archives Initiative
Home

Smart campus

2018
Knops, Cyril
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
In dit project komen 2 problemen te spraken.
PXL heeft een probleem met over vollen vuilnis bakken. Het campus beheer moet elke dag elke vuilnisbak afgaan om te kijken of deze vol is. Om tijd uit te sparen komt op elke vuilnisbak een knop te zitten waardoor ze in een oogomslag kunnen zien welke vuilnisbakken vol zijn.
Er zijn ook een aantal fietsen beschikbaar die door het personeel kunnen uitgeleend worden. Het personeel kan deze fietsen gebruiken om zich te verplaatsen tussen de campussen en bedrijven. Het probleem is dat de fietsen weleens blijven staan waar ze niet thuishoren, zoals op een verkeerde campus. Om dit probleem op te lossen willen ze de fietsen kunnen traceren.
Dit traceren doen we met behulp van een sensormodule op elke fiets. Deze communiceert via Sigfox-radiocommunicatie en de locatie wordt bepaald via wifi–BSSID. Bij de vuilnisbakken wordt enkel de Sigfox radiocommunicatie gebruikt.

- Wifi BSSID is een unieke 48-bit niet-configureerbare ID die gebruikt wordt als identificatie van een wifinetwerk. Wij gebruiken deze in combinatie met de fysieke locatie van het wifinetwerk om zo de locatie te vinden.

- Sigfox communicatie is een Ultra Narrow Band (UNB) radiotechnologie speciaal ontworpen voor Internet of Things (IoT). Deze gebruiken we om een connectie te leggen tussen de fiets en de backend. Deze connectie kan 140 keer per dag worden gemaakt. Dit is een limitatie van het Sigfox-netwerk.

Hierbij hoort natuurlijk ook een applicatie. Deze wordt gerealiseerd met de volgende technologieën: voor de backend is dat NodeJs en MySQL. De request van uit de Sigfox–backend en het opslaan van de fietslocaties, vuilnisbak status de gebruiksdata wordt in de backend gedaan. Voor de frontend wordt AngularJS gebruikt. Hier kan de beheerder van de fietsen de locatie van de fietsen zien met behulp van Google Maps, zien welke fietsen nog beschikbaar zijn en wie welke fiets gebruikt op welk moment. De gebruiker kan via dezelfde app zien waar zijn fiets op dit moment is en welke fietsen nog beschikbaar zijn. Bij de Vuilnisbakken kan de campus beheerder de status van elke bak zien en na het legen de status aanpassen.
Als onderzoeksopdracht wordt de NodeJs backend vergeleken met een ASP.NET backend.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Knops_Cyril.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4484 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Knops, C. (2018). Smart campus. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-IT.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce940164410ae24e0c50.




©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer