About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Fysieke vereisten bij het spelen van kleine wedstrijdvormen bij 17 tot 21-jarige elite voetballers

2015
Geers, Bram
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Als laatstejaars student aan de PXL-Hogeschool in Hasselt is het één van de opdrachten om een bachelor proef uit te werken rond een bepaald thema. In dit onderzoek heb ik getracht om de fysieke vereisten die een speler nodig heeft voor het spelen van kleine wedstrijdvormen in het voetbal te analyseren. Naast de analyse van de wedstrijdvormen wordt in dit onderzoek ook de koppeling gemaakt met een labotest en een voetbal specifieke veldtest.
De labotesten werden afgenomen door Adlon in Diepenbeek onder leiding van Prof. Dr. Bert Op’t Eijnde. Daarnaast werden de voetbal specifieke veldtest en de wedstrijdvormen door mezelf afgenomen in samenwerking met mijn promotor meneer Bart Gilis, lector lichamelijke opvoeding aan de PXL Hogeschool in Hasselt. Het gehele onderzoek gebeurde in samenwerking met de Academie van voetbalclub KVC Westerlo. De spelers van de Academie stonden gedurende een heel seizoen ter beschikking van dit onderzoek.
De resultaten en conclusies van dit onderzoek dienen een informatiebron voor de voetbalcoach te zijn. Dit onderzoek geeft voetbalcoaches informatie over het doel en de invloed van kleine wedstrijdvormen op de fysiek uithouding van een speler. Zo kan een coach met behulp van dit onderzoek beslissen wanneer hij kleine wedstrijdvormen zal spelen en hoelang hij deze wedstrijdvormen moet spelen. Zo bepaalt men de intensiteit en kan men het trainingsdoel op een correcte manier nastreven en bereiken.
Naast de algemene resultaten wordt er ook gekeken of de aanwezigheid van een doelman invloed heeft op de fysieke vereisten van spelers tijdens kleine wedstrijdvormen. Er wordt nagegaan of spelers intensiever werken bij een wedstrijdvorm met doelman dan bij een wedstrijdvorm zonder doelman. Ook daar worden conclusies uit getrokken, die de voetbalcoach informeren.
Deze bachelor proef geeft een frisse kijk op de fysieke vereisten bij het spelen van kleine wedstrijdvormen bij 17 tot 21-jarige elite voetballers. Het koppelt een labotest en een voetbal specifieke veldtest aan een reeks wedstrijdvormen en de aanwezigheid van een doelman tijdens deze wedstrijdvormen wordt ook bekeken. Uit deze koppeling worden de nodige conclusies getrokken die ervoor moeten zorgen dat een trainer door dit werk informatie krijgt over het doel en de invloed van kleine wedstrijdvormen.

Full text:
File Size Type Checksum  
BramGeers3LOenBRbachelorproefacademiejaar2014-2015.pdf 941 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4837 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Geers, B. (2015). Fysieke vereisten bij het spelen van kleine wedstrijdvormen bij 17 tot 21-jarige elite voetballers. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c3276ba023645.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer