About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Teqball. Initiatielessen Teqball

2015
Haenen, Joerie
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Voetbal is dé sport in België en nog veel andere landen, voetbal brengt mensen samen. Maar één van de grote nadelen aan deze alom bekende sport zijn de vele blessures die hierbij komen kijken.
Om het tot voetballer te schoppen heb je een goede technische beheersing nodig. Maar door de blessures en de onvoorspelbare omstandigheden waarin er gevoetbald wordt is het niet altijd even gemakkelijk om deze technische vaardigheden te ontwikkelen.
Met deze twee gedachten in het achterhoofd zijn de uitvinders van Teqball vertrokken. Ze wilden een sport ontwikkelen die voetbal in zijn puurste vorm naar de mensen bracht. Voetbal zonder lichaamscontact, zonder blessures en met veel technische vereisten.
Door voetbal te combineren met tafeltennis, een non-contactsport, kwamen ze uit op een zeer uitdagende sport. Deze kan niet enkel gebruikt worden als spel op zich maar kan ook dienen als middel om de technische vaardigheden van jonge voetballertjes te verbeteren of tijdens de revalidatie van voetballers na een blessure.
Vanuit deze benadering leek het mij interessant om hierover een eindwerk te maken en te onderzoeken als Teqball een meerwaarde zou kunnen zijn voor het onderwijs. Maar omdat het materiaal voor Teqball te kunnen spelen momenteel nog zeer duur is heb ik het toch anders aangepakt. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de onderzoeksvraag “Hoe kan ik een les(senreeks) Teqball opbouwen in het onderwijs?”
In dit eindwerk ga ik eerst verduidelijken wat Teqball precies is, de algemene regels en competitieregels van deze sport. Maar welke soorten Teqball er bestaan, het materiaal dat je nodig hebt om Teqball te kunnen spelen en welke doelstellingen en eindtermen gebruikt kunnen worden voor een les Teqball vind je ook terug in dit eindwerk. Ten slotte zal ik ook enkele initiatielessen maken die ik ook zal geven op de Mentorendag.

Full text:
File Size Type Checksum  
JoerieHaenen_Eindwerk_Teqball.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 5017 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Haenen, J. (2015). Teqball. Initiatielessen Teqball. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c327ae6513e82.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer