About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Herhaald Sprint Vermogen. Effectiviteit van een 7-weken trainingsprogramma voor 18-21 jarige elite voetballers

2015
Charlier, Aaron
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Ikzelf heb altijd gevoetbald tot de leeftijd van 16 jaar, toen moest ik noodgedwongen stoppen door aanhoudende blessures aan de knie. Ik heb dan besloten om in het trainersvak te stappen, omdat ik de voetbal nog niet wou opgeven. Ondertussen ben ik reeds 6 jaar actief als trainer en momenteel geef ik training aan de U12 Interprovinciaal van KSK Hasselt.

Als coach en vanuit mijn opleiding tot bachelor in de lichamelijke opvoeding ben ik sterk geïnteresseerd in de fysieke voorbereiding van voetballers. In dit onderzoek wil ik nagaan of spelers fysiek kunnen verbeteren door specifiek het ‘Herhaald Sprint Vermogen’ te trainen. Om dit te doen, stelde ik een trainingsprogramma op en implementeerde dit in de trainingen bij de beloften van KVC Westerlo.

Het trainingsprogramma werd gedurende 7 weken uitgevoerd. Dit gebeurde telkens tijdens één training in de week. Heel deze training werd zorgvuldig opgebouwd met onder andere een krachtschema en de specifieke oefening op het ‘Herhaald Sprint Vermogen’.
Om de effectiviteit van dit trainingsprogramma na te gaan werden voordien enkele tests afgenomen. Na het trainingsprogramma werden deze tests opnieuw uitgevoerd om te kijken of er daadwerkelijk verbeteringen behaald zijn.

Na afloop wordt er teruggeblikt of het trainingsprogramma zijn vruchten heeft afgeworpen. Verder zullen tekortkomingen van het programma en bedenkingen voor toekomstig onderzoek aangehaald worden.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk Aaron Charlier_Herhaald Sprint Vermogen.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 5093 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Charlier, A. (2015). Herhaald Sprint Vermogen. Effectiviteit van een 7-weken trainingsprogramma voor 18-21 jarige elite voetballers. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c327eb6784489.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer