About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,521 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home
ETD
Title : Spring Boot vs Dropwizard
Author :
Willems, Brent
Abstract : De klant IDEWE-vzw is een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in BelgiŽ. De projecten die hier voor IDEWE ontwikkeld zijn, maken deel uit van een groot systeem binnen IDEWE. Dit systeem zorgt ervoor dat werknemers van IDEWE hun werk kunnen registreren, afspraken kunnen inplannen en opvolgen.
Mijn project kadert in de Matrix-applicatie binnen dit systeem. Door middel van deze applicatie kan een IDEWE-medewerker nagaan hoeveel en welke dienstverleningen er reeds uitgevoerd zijn en welke nog gepland moeten worden bij een klant. De IDEWE-medewerker krijgt ook een overzicht van de medische onderzoeken die in andere toepassingen worden gepland. De Matrix-applicatie is ontworpen met het Dropwizard-framework. Binnen IDEWE is men voor verschillende applicaties Spring Boot gaan gebruiken. Om mee te zijn met de technologie migreer ik de Matrix-applicatie naar Spring Boot.
Tijdens deze migratie wordt er gewerkt met verschillende technologieŽn zoals Docker, Maven, Spring, JUnit en Mockito. Docker wordt lokaal gebruikt om de toepassingen op de
development pcís op te starten. Maven wordt gebruikt voor het managen van dependencies en het project. JUnit voor het schrijven van unittesten en Mockito voor het mocken van data.
Deze onderwerpen worden ook behandeld in het onderzoeksgedeelte van mijn eindwerk. De twee frameworks Spring Boot en Dropwizard worden met elkaar vergeleken. Er worden verschillende zaken behandeld: de populariteit van de frameworks, dependency injection en de mogelijkheid om andere technologieŽn te betrekken zijn hier een deel van. Spring is zeer populair onder Java developers terwijl Dropwizard niet zo populair is.
Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2019
Full text :
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Willems_Brent.pdf 1 MB PDF MD5 Open file
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Bachelorproef
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in de toegepaste informatica
Degree level : Bachelor
Discipline : Applicatieontwikkeling
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Digital
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 27/08/2019 14:51
Last modified : 30/09/2019 0:26
Collections :
PXL-IT
2019
11600013
Views : 3125
Downloads : 553
 
 

Simple view
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer