About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

De meerwaarde van een E-book voor de lessen basketbal

2018
Brebels, Anthony
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Ik heb een digitaal E-book ontwikkeld ter ondersteuning voor de lessen basketbal. Met deze digitale tool probeer ik zowel leerkrachten/studenten lichamelijke opvoeding als leerlingen in het secundair onderwijs te bereiken. De leerkracht LO kan tijdens de les gebruik maken van de vele demonstraties van verschillende basketbaltechnieken en tactieken. De les basketbal kan perfect gegeven worden via dit E-book. Tablets en Wi-Fi zijn hier wel noodzakelijk voor. De leerlingen kunnen tijdens deze lessen de technieken en tactieken op hun niveau en tempo oefenen aangezien er gedifferentieerd kan worden tussen 3 verschillende niveaus. Via dit systeem kan de leerkracht lichamelijke opvoeding net als de leerkracht van een algemeen vak ook huiswerk geven. Elk onderdeel van de basketballeerstof is gestructureerd in een lessenreeks van 9 lessen. Hierin staan enkele video’s waarin fouten worden gemaakt. Deze foutenanalyses kunnen de leerlingen thuis oplossen door de bijhorende test in te vullen. Deze resultaten en gegevens worden automatisch doorgestuurd naar de leerkracht lichamelijke opvoeding. Ook de leerling ziet meteen de antwoorden verschijnen. Bij elke foutenanalyse hoort ook een remediëringsoefening. Op deze manier kan de leerling zowel thuis als op school tijdens de les of een vrij moment oefenen.
Met het ontwerpen van dit E-book probeer ik zoveel mogelijk digitale ondersteuning en vakinhoudelijke kennis te bieden aan de leerkracht lichamelijke opvoeding. De leerlingen kunnen gedifferentieerd werken en er is een mogelijkheid tot afstandsleren. Op die manier komen de leerlingen meer in contact met basketbal en probeer ik meer diepgang in de lessen basketbal te steken.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1465 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Brebels, A. (2018). De meerwaarde van een E-book voor de lessen basketbal . Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce940164410aebf50c61.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer