About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Magazijnorganisatie

2014
De Langhe, Stef
Professionele bachelor in het bedrijfsmanagement

Abstract :
Gedurende mijn 11 weken durende stage bij Produkten Bielen NV te Hasselt heb ik deel mogen uitmaken van een aantal projecten die bijdragen aan de verbetering van de werking van het magazijn. Omdat er geen duidelijk overzicht was van alle artikelen en er op het einde van ieder kalenderjaar veel tijd met de stocktelling wordt verloren, was de opzet van een cycle count systeem een grote prioriteit. Om zo een telsysteem op te zetten was in de eerste plaats een accuraat artikel- en locatiebeheer nodig. Alle artikelen in het magazijn hebben namelijk een speciaal etiket waardoor een picker duidelijk kan zien dat hij het juiste artikel pickt. In eerste instantie hadden niet alle artikelen een etiket met hun omschrijving erop. Hier heb ik een procedure over geschreven om ervoor te zorgen dat ieder artikel in het magazijn een etiket heeft met een omschrijving.
Nadat ik alle artikelen in het magazijn voorzien had van een etiket met omschrijving, heb ik aan de hand van een ABC-analyse alle artikelen ingedeeld volgens de deze drie letters op basis van hun pickingen die hebben plaatsgevonden in het kalenderjaar 2013. De artikelen die het meest gepickt werden, werden onder de letter A geclassificeerd. De matige artikelen kwamen onder de letter B terecht en de minst roterende artikelen onder de letter C. Het waren vooral de artikelen met de letter C die het bedrijf de meeste kopzorgen gaven, omdat deze in 2013 voor meer dan 70% van het assortiment deel uitmaakten en minder dan 5% van alle pickingen voor hun rekening namen. Ook namen deze veel ruimte in, in het magazijn waardoor de capaciteitsbezetting vol was.
De gedachte over de C-artikelen was duidelijk. Deze roteerden slecht en zijn het niet waard om zoveel plaats in te nemen in het magazijn. In een eerste fase heb ik zoveel mogelijk C-artikelen op zo weinig mogelijk palletten geplaatst, waardoor er meer ruimte in het magazijn vrijkwam. Het nadeel van deze actie was dat de picking van een artikel op een pallet met twaalf verschillende artikelen niet soepel verliep. Dit nadeel werd weggewerkt, door in overleg met de magazijniers zes extra leggers te plaatsen achteraan in het magazijn. Ze zijn enkel bedoeld voor de C-artikelen die daar naast elkaar worden geplaatst.
Om nog meer ruimte te creƫren, werd een belangrijke locatie hervormd. De artikelen op deze locatie, die iedere dag worden gepickt, namen eerst de hele bezetting in beslag. Na hervorming nog maar de helft. Voor de andere helft komen in de toekomst twee enkele magazijnrekken die samen plaats zullen bieden aan 80 europalletten.
Nu mijn stage is afgerond, kan ik terugblikken op een leerrijke periode.

TREFWOORDEN:
-reorganisatie cycle count systeem

STAGEPLAATS:
Bedrijfsnaam: Produkten Bielen NV
Straat en nummer: Walenstraat 65
Postcode: 3500
Gemeente: Hasselt

STAGELECTOR(PXL): Emiel Thomas
STAGEMENTOR(bedrijf): Jacky Jeurissen

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 2457 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

De Langhe, S. (2014). Magazijnorganisatie. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Business.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214a61f553014a61fea591004c.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer