About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Organisatie van het magazijn en introductie tot TAS

2014
Comhair, Dieter
Professionele bachelor in het bedrijfsmanagement

Abstract :
Mijn stage heb ik gelopen bij Jacobs Logistics nv, dit is een transportfirma die het goederenvervoer over de weg verzorgt. Tijdens mijn stage heb ik de opdracht gekregen om het magazijn opnieuw in te richten, dit omdat er verscheidene problemen waren.

Enkele van de problemen waren onmiddellijk merkbaar, zo was er plaatsgebrek in het hele magazijn, maar ook de koelcel was te klein. Daarnaast was het een gevaar om op het gangpad te lopen, aangezien er soms een palet kon omkantelen. Dit was dan weer te wijten aan de slechte stapeling. Vervolgens was er ook op te merken dat ze geen vaste plaats hadden om bestellingen klaar te maken, ook geen plek waar deze bestellingen konden staan in afwachting van het laden. Ditzelfde probleem deed zich voor bij de binnenkomende producten, ook hiervoor was er geen plaats voorzien. Alle paletten werden voorlopig gezet waar plaats was, in de buurt van de kaai. Dan viel er ook nog op dat in het magazijn verschillende producten door elkaar stonden, wat soms voor verwarring zorgde.

Door het hele proces te volgen, heb ik de oorzaak van de problemen opgezocht. Zo is er nog een ander probleem tevoorschijn gekomen. Er werden namelijk veel bestellingen fout aangemaakt, dit was te wijten aan de foute plaatsing van producten.

Veel van de problemen waren uiteindelijk terug te leiden naar de foutieve indeling, daar ben ik dus begonnen. Er is een nieuw schema opgesteld van hoe de producten moeten komen te staan, dit op basis van de verkoopcijfers van 2013. De best verkochte producten vooraan in het magazijn, de minst verkochte achteraan. Dit is allemaal in overleg en samenwerking met Galgo Pre-Q Europe gebeurd, aangezien zij het magazijn huren.

Naast de nieuwe indeling, is er ook een extra koelcel geplaatst. Deze staat net naast de andere koelcel en kan zo gebruik maken van hetzelfde systeem, aangezien dit systeem toch voldoende was voor beide koelcellen. Om het gevaar te vermijden, worden de paletten nu op een andere manier gestapeld. De eerste palet aan de binnenzijde van het gangpad, wordt niet meer dubbel gestapeld. De andere paletten worden zo gestapeld dat de bovenste rij kan steunen op 2 paletten onderaan. Zo is de kans verkleind dat ze ooit omkantelen. De veiligheid is er zo een stuk op vooruit gegaan.

In het deel “introductie tot TAS” heb ik het proces kunnen meevolgen van de overschakeling van Navision naar TAS. Hierbij heb ik verschillende opleidingen kunnen volgen en met beide systemen leren werken.

TREFWOORDEN:
-magazijninrichting
-TAS

COLLATIE:
84p.
5 bijlagen (26p.)

STAGEPLAATS:
Bedrijfsnaam: Jacobs Logistics nv
Straat en nummer: Heesterveldweg 5
Postcode: 3700
Gemeente: Tongeren

STAGELECTOR(PXL): M. Thomas
STAGEMENTOR(bedrijf): Yoeri Jorissen

CONTACT: dcomhair@gmail.com

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1952 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Comhair, D. (2014). Organisatie van het magazijn en introductie tot TAS . Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Business.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214a61f553014a61feea34049e.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer