About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

De beleids-, beheer- en aankoopcyclus van een gemeente

2014
Vangoetsenhoven, Debby
Professionele bachelor in het bedrijfsmanagement

Abstract :
Dit eindwerk is het resultaat van een 9-weken durende stage op de financiële dienst van het stadhuis van Landen. Sinds 1 januari 2014 zijn alle Vlaamse gemeenten, OCMW’s en provincies verplicht de beleids- en beheercyclus toe te passen, dus ook de stad Landen. Tijdens deze 9 weken ben ik steeds in contact gekomen met dit BBC-systeem. Met dit eindwerk wil ik jullie, als lezer, alle belangrijke punten van de BBC meegeven.
Alles begint met een meerjarenplan dat voor zes jaar moet worden opgemaakt. Dit is dus het belangrijkste document van het hele systeem. Dit plan wordt opgemaakt zodat de doelstellingen van de gemeente worden bereikt met het budget dat werd toegekend. Het opmaken van een zo’n plan is niet eenvoudig. Hoe men een meerjarenplan opmaakt, hoe de budgetten eraan worden gekoppeld, en veel meer vindt u allemaal in dit eindwerk.
Naast de beleids- en beheercyclus vindt u in dit eindwerk ook de aankoopcyclus van de stad Landen terug. Deze cyclus gaat van de aankoopbehoefte tot de uiteindelijke betaling van een inkomende factuur. In een stad of gemeente gaat dit niet van de ene dag op de andere. Een inkomende factuur moet namelijk een hele weg afleggen voor deze uiteindelijk mag worden verwerkt in de boekhouding en mag worden betaald. Het start allemaal met een aankoopbehoefte. Deze aankoopbehoefte wordt niet vanzelf een bestelling. Daarna heb je een inkomende factuur, deze wordt ook niet zomaar verwerkt. Voor elk proces in de stad Landen moet er een procedure gevolgd worden. Soms heeft men goedkeuring van het College van Burgemeester en Schepenen nodig, maar soms ook niet. Alles hangt af van het bedrag van de aankoop. Deze procedures worden grondig uitgelegd in De beleids-, beheer, en aankoopcyclus van een gemeente. Een bijzonder document hier is het mandaat.
Bovendien wordt als laatste punt in dit eindwerk het Autonome Gemeentebedrijf toegelicht. Sommige gemeenten of steden in België maken er gebruik van, maar toch kent bijna niemand het.

TREFWOORDEN:
-BBC of beheers- en beleidscyclus
-aankoopcyclus
-AGB of het autonoom gemeentebedrijf

COLLATIE:
131 pagina’s, waarvan 79 pagina's bijlagen

STAGEPLAATS:
Bedrijfsnaam: Stadhuis Landen
Straat en nummer: Stationsstraat 29
Postcode: 3400 Landen
Gemeente: Landen

NAAM STAGELECTOR(PXL): Franco Ginette
NAAM STAGEMENTOR(bedrijf): Stadhuis Landen

CONTACT student: debby.vangoetsenhoven@gmail.com

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1976 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vangoetsenhoven, D. (2014). De beleids-, beheer- en aankoopcyclus van een gemeente. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Business.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214a61f553014a61ff4f1008b0.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer