About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

De rol van de vroedvrouw bij het impedantie cardiologie onderzoek ter opsporing van problemen van het hart- en vaatstelsel tijdens de zwangerschap

2014
Vekemans, Joyce
Vounckx, Anke
Professionele bachelor in de vroedkunde

Abstract :
De rol van de vroedvrouw bij het impedantie cardiografie onderzoek ter opsporing van problemen van het hart- en vaatstelsel tijdens de zwangerschap
Haanstra, G., Meermans, H., Vekemans, J., Vounckx, A., Gyselaers, W., Michielsen, K., Vromant, H., Geusens, I., Staelens, A.
Tegenwoordig treden er steeds meer pathologie├źn op in het hart- en vaatstelsel tijdens de zwangerschap. Dit komt door het toenemende overgewicht onder de zwangeren en doordat meer vrouwen zwanger worden op latere leeftijd (Gyselaers, W., 30 Januari 2014 - persoonlijke communicatie). Daarom voert Ziekenhuis Oost- Limburg (ZOL) te Genk wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Het onderzoek is nog zeer weinig gekend door vroedvrouwen, dus is er verduidelijking nodig.
De focus is vooral gelegd op het impedantie cardiografie onderzoek met het NICCOMO- toestel. Dit toestel geeft een beeld over het hart- en vaatstelsel van een vrouw, al dan niet in een zwangere toestand en de aanpassingen ervan. Daarbovenop kan het uitvoeren van het onderzoek een ideale taak voor de vroedvrouw zijn omdat het binnen haar capaciteiten ligt en ze zich hierin kan leren ontwikkelen.
De lopende impedantie cardiografie onderzoeken zijn reeds mee gevolgd om een achtergrond te schetsen. Daarnaast is het volledige onderzoek met zijn gebruiksaanwijzing, parameters en uitkomsten beschreven. Dit samen maakt het mogelijk om alles te verduidelijken aan de lezers.
Aan de hand van de resultaten, die uit het onderzoek komen, krijgt de zwangere vrouw een mogelijkheid om zo effici├źnt mogelijk prenataal opgevolgd te worden door de gynaecoloog en de vroedvrouw. Dit wil zeggen dat de vroedvrouw en gynaecoloog preventief optreden tegen het ontwikkelen van pre- eclampsie. Op die manier zal de kans op gevaar voor een pathologische ontwikkeling tijdens de zwangerschap verkleinen.

Full text:
File Size Type Checksum  
Officieel deel 2.pdf 323 KB PDF MD5 Open file
Officieel deel 1.pdf 792 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4249 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vekemans, J., Vounckx, A. (2014). De rol van de vroedvrouw bij het impedantie cardiologie onderzoek ter opsporing van problemen van het hart- en vaatstelsel tijdens de zwangerschap. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Healthcare.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214a61f553014a620069ba0fe8.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer