About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Project Pli: The Organic Experience!

2014
Raets, Godart
Master of Arts in de beeldende kunsten PXL

Abstract :
Online video domineert tegenwoordig het internetverkeer met meer dan 90%. Hierbij krijgt het belang van video een grote waarde toegewezen. Het is echter mogelijk om dankzij hedendaagse technologieën te experimenteren met video. Toch maakt Youtube als videoreus nog steeds gebruik van Flash video. Voor doelgroepen zoals 3D specialisten biedt Youtube weinig interactiviteit tijdens het bekijken van driedimensionale animaties. Ook concurrenten maken nog geen gebruik van interactieve video’s die een betere gebruikerservaring kunnen bieden.
Om het concept van video beter te definiëren worden verschillende soorten video onderzocht. Al sinds 2005 zijn ontwikkelaars in staat om video’s te creëren waarbij men als kijker zelf een invalshoek kan bepalen. Doch er zijn in 2014 nauwelijks systemen waarbij dit soort interactiviteit een optie is.
Websites zoals Youtube en Vimeo maken gebruik van een standaardnavigatie met vooraf vastgelegde regels. Deze regels worden verklaard door het oogonderzoek van Chapman. Vervolgens wordt Chapman’s onderzoek toegepast op Youtube. Eigen applicatie wijkt af van standaard navigatiesystemen en heeft een organisch karakter. Binnen deze scriptie wordt onderzocht hoe er op basis van een organische navigatie, een interactieve methode ontwikkeld kan worden om 3D animaties te bekijken. Gebruikers kunnen dankzij WebGL navigeren doorheen een 3D ruimte. De meerwaarde van een organische navigatie wordt gesteund aan de hand van data referenties. Hierbij is de structuur van datavisualisaties essentieel. Het gebruik van gamificatie kan leiden tot een betere concentratie en biedt daarom voordeel bij het organisch navigeren. Dit project krijgt de naam Pli toegewezen en wordt uitgewerkt tot een demonstratiefilmpje. De resultaten blijven beperkt aangezien de uitwerking fictief is. Wel is erin geslaagd om een blik te geven op de mogelijkheden van een op OpenGL gebaseerde navigatie.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1598 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Raets, G. (2014). Project Pli: The Organic Experience!. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214d8fbcc5014d9ab57d770bdc.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer