About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Can't you see , it's not me? Een onderzoek naar de identiteit en de verschillende sociale rollen die we spelen in ons dagelijks leven

2014
Frieling, Andrea
Master of Arts in de beeldende kunsten PXL

Abstract :
‘Can’t you see it’s not me’ is een zoektocht naar de identiteit van de verschillende sociale rollen die we spelen in ons dagelijkse leven. De complexiteit van een persoonlijkheid die zich vormt of net splitst door de situaties die zich aan ons opdringen kan er voor zorgen dat een persoon vervreemdt van wie hij of zij is. In bepaalde situaties of omgevingen handelen we vanuit een personage waarin wij enkel een rol spelen. De vervreemding van een persoonlijkheid vertaalt zich naar maskers die de gelaagdheid van het ik bloot leggen. Aan de hand van de complexe persoonlijkheid van de Portugese dichter Fernando Pessoa, tracht ik een beeld te scheppen waarom het zo moeilijk is om als individu een identiteit te vormen. Hoewel Pessoa zichzelf soms verloor in de talloze heteroniemen die hij ontwikkelde om zijn persoonlijkheid te kunnen uiten, stond de zoektocht naar zijn “ik” altijd centraal doorheen zijn oeuvre. De verschillende persoonlijkheden die hij in zijn heteroniemen uitte, heb ik in dit project vertaald naar maskers om zijn identiteiten een gezicht te geven zodat ze werkelijk kunnen blijven bestaan. In het gepresenteerde onderzoek wordt er nagegaan waarom men in verschillende situaties de identiteit wil aanpassen en hoe belangrijk sociale rollen zijn voor de ontwikkeling van onze identiteit.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1639 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Frieling, A. (2014). Can't you see , it's not me? Een onderzoek naar de identiteit en de verschillende sociale rollen die we spelen in ons dagelijks leven. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214d8fbcc5014d9ab5bca50c83.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer