About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Chez soi. Identiteit als thuisbeeld

2014
Georges, Jessie
Master of Arts in de beeldende kunsten PXL

Abstract :
Dit onderzoek is begonnen met een reflectie van innerlijke contrasten binnen een identiteit. Een identiteit houdt verschillende eigenschappen in die samen een effect hebben op de evolutie van een karakter. Het beeld dat ik daarvoor gebruik, is die van huiselijke objecten en ruimtes, die op zich ook een betekenis en functie inhouden.
Ik verbeeld sporen als getuige van een evolutie, een weg die is afgelegd. Identiteit is het resultaat van zijn voorafgaande evolutie. Het spoor is getekend als een weg, een bepaald patroon van ervaringen die samenkomen gebracht zijn als een momentopname van die evolutie. Evolutie en indrukken die een persoon heeft opgedaan zijn belangrijk voor de vorming van identiteit.
In het beginstadium van dit onderzoek ontneem ik de functie van het object om zijn referentie naar identiteit te versterken. De beelden hebben vaak een abstracte vorm. Gevaar is in dit stadium duidelijker aanwezig in het beeld. Tijdens mijn onderzoek in literatuur en hedendaagse beeldende kunst geven de termen ‘the political’ en mijn visie op ‘displacement’ een nieuwe wending aan mijn werk. Indrukken worden duidelijker in beeld gebracht als deel van de identiteit. Het beeld wordt subtieler. Het object is niet noodzakelijk meer helemaal ontdaan van zijn functie. De vormgeving is meer figuratief dan voorheen maar blijft eigen aan mijn beeldtaal. Afdrukken worden getuigen van indrukken.
Tegelijkertijd wordt de referentie naar onze culturele identiteit sterker. De relatie tussen een persoon en een object wordt het nieuwe uitgangspunt om identiteit in vraag te stellen.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1719 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Georges, J. (2014). Chez soi. Identiteit als thuisbeeld. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214d8fbcc5014d9ab604e30d42.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer