About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Vitocaldens - een hybride oplossing voor de verwarming van uw woning

2014
Giots, Bert
Professionele bachelor in de elektromechanica

Abstract :
VITOCALDENS - EEN HYBRIDE OPLOSSING VOOR UW WONING
Auteur:
Bert Giots

Promotoren:
Dhr. Jef Smits Viessmann Belgium bvba
Dhr. Rik Vaesen Viessmann Belgium bvba
Dhr. Chris Hendrickx Hogeschool PXL

Viessmann brengt in augustus dit jaar een nieuw product op de Belgische markt, namelijk de Vitocaldens. Het is een hybride van een warmtepomp en een condenserende gasketel. De Vitocaldens gebruikt de beste eigenschappen van deze toestellen en combineert deze om zo economisch of zo ecologisch mogelijk te werken. Deze keuze wordt door de eindgebruiker zelf bepaald. Bij Viessmann zijn ze er van overtuigd dat de Vitocaldens veel mogelijkheden biedt binnen deze sector. Het is echter nog niet heel duidelijk in welke situaties de Vitocaldens een meerwaarde biedt ten opzichte van een andere techniek en in welke niet.
De voornaamrijkste doelstelling van deze studie is om een duidelijk beeld te krijgen in welke omstandigheden de Vitocaldens de beste keuze is en wanneer er beter voor een andere techniek gekozen wordt. Dit wordt onderzocht door een zogenaamde R.O.I. berekening uit te voeren. In deze berekening wordt er gekeken naar het jaarlijks verbruik van de Vitocaldens in vergelijking met een andere techniek. Uiteindelijk kan men dan aan de hand van deze resultaten bepalen welk toestel nu de beste keuze is.
Verder worden de Smart Grid mogelijkheden van het toestel besproken alsook wat juist Smart Grid is en wat het kan betekenen voor het verbruik van het toestel in de toekomst. Een andere doelstelling van dit onderzoek is een vergelijking maken met de hybride toestellen van andere fabrikanten. Wat zijn de verschillen en hoe werken ze?
Aan het eind van deze studie kan besloten worden dat de Vitocaldens in de renovatiewereld veel mogelijkheden biedt. Maar ook bij nieuwbouwprojecten blijkt de Vitocaldens een goede oplossing te zijn. De Smart Grid mogelijkheden van het toestel verzekeren de gebruiker daarboven dat hij in de toekomst ook altijd de goedkoopste oplossing voor handen heeft. Ook blijkt dat de Vitocaldens één van de meest efficiënte toestellen op de markt is.

Full text:
File Size Type Checksum  
Giots.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4381 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Giots, B. (2014). Vitocaldens - een hybride oplossing voor de verwarming van uw woning. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Tech.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82152d530e301532e8a3c590022.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer