About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Plaatsing verticale windmolen op dak PXL-Tech Diepenbeek

2014
Antico, Daniele
Professionele bachelor in de elektromechanica

Abstract :
Titel:
Plaatsing Verticale windmolen op dak PXL-TECH-diepenbeek
Door:
Daniele Antico

Promotoren:
Dhr. Roger Vrancken PXL Hogeschool Limburg
Dhr. Gwen Vanheusden PXL Hogeschool Limburg

PXL is een hogeschool die gevestigd is te Diepenbeek als ook te Hasselt. Het project gaat door op de PXL-Tech campus te Diepenbeek. Deze hogeschool wil milieubewust doorgroeien door zich te richten op energie efficiƫntie en hernieuwbare energie. Om die reden heb ik de opdracht gekregen om het project van het plaatsen van een windmolen te begeleiden en alles omtrent deze installatie te onderzoeken.
Dit eindwerk bestaat uit 3 doelstellingen. Het voorbereiden van de plaatsing van de windmolen op het dak als 1ste doelstelling. Een 2de doelstelling is de windmolen plaatsen. Hierbij krijg ik de hulp van het onderhoudsteam van PXL en een buitenfirma die een hijskraan voorziet. Als 3de doelstelling moet de windmolen aangesloten en afgewerkt worden.
Vooraleer het windmolen-project van start gaat moet er een 3D tekening ontworpen worden van het platform waar de windmolen op bevestigd wordt. Op het eerste ontwerp worden er krachtberekening uitgevoerd zodat dit platform ruim voldoet aan de krachten die het moet opvangen. Dankzij Guido Leemans zijn we tot resultaten gekomen die geholpen hebben met het definitieve ontwerp van het platform.
Dan komt de effectieve plaatsing van de windmolen. Dit houdt in dat het platform en de windmolenvoet op het dak geplaatst moeten worden m.b.v. een kraan. Dit alles is zonder fout verlopen en op 1 dag geklaard dankzij de hulp van het onderhoudsteam van PXL en een extern bedrijf voor de kraan.
Als laatste de afwerking van de windmolen. Dit houdt in: de aansluiting van de windmolen op het net en de aansluiting op de collector. Door opzoek werk op het web en in samenspraak met Chris Hendrickx is het duidelijk geworden hoe de aansluitingen gebeuren. Daarna worden alle details verder afgehandeld: elektrisch schema, onderhoudsplan, technisch dossier, website met webcam en opbrengsten van de windmolen, e.d.
Dit wordt in samenwerking met het onderhoudsteam, Chris hendrickx en Gwen Vanheusden vervolledigd.
Alle 3 doelstellingen worden u nu uitgebreider uitgelegd in deze paper.

Full text:
File Size Type Checksum  
Antico.pdf 7 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4278 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Antico, D. (2014). Plaatsing verticale windmolen op dak PXL-Tech Diepenbeek. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Tech.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82152d530e301532e8cb9d9002e.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer