About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home
ETD
Title : Fiscale fiche 284.50
Author :
Melders, Melina
Abstract : Het derde jaar Accountancy-Fiscaliteit op de Hogeschool PXL wordt afgesloten met een stage van 9 weken. Ik heb stage gelopen in het Sint-Franciskusziekenhuis te Heusden-Zolder. Het is een regionaal ziekenhuis. Hun belangrijkste pijlers zijn kwaliteitsvolle zorg en klantvriendelijkheid.

Ik heb bewust gekozen om mijn stage niet bij een boekhoudkantoor te doen. In het 6de middelbaar heb ik dit namelijk al eens gedaan en nu wou ik het eens over een andere boeg gooien. Hierdoor heb ik veel nieuwe dingen bijgeleerd.

Elke dag moesten we een stageverslag schrijven. Zo kon mijn stagelector opvolgen of ik stapje per stapje mijn stageplan afwerkte. Ook moesten we een stagerapport schrijven dat handelt over de activiteiten die ik heb uitgeoefend. Mijn centraal thema gaat over de fiscale fiche 281.50 betreffende commissies, erelonen, makelaarslonen, enz.

Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik veel heb mogen bijdragen hieromtrent. Ik ben er het grootste deel van mijn stage mee bezig geweest. Ook hebben we tijdens de lessen personenbelasting over de fiscale fiches geleerd. We hebben alleen maar geleerd wie deze moet opstellen, maar niet hoe dit tewerk gaat. Vandaar mijn stagerapport genaamd : ‘ de fiscale fiche 281.50 van A tot Z’.

Het doel van mijn stagerapport is om alle informatie hieromtrent te bundelen in één document. Alle informatie staat namelijk gespreid op internet en nergens zijn alle stappen terug te vinden die u moet uitvoeren om tot het indienen van de fiches te komen.

Er zijn genoeg redenen om dit onderwerp eens grondig onder de loep te nemen. Ten eerste omdat er niet veel informatie hierover is, maar ook omdat het van uitermate belang is dat u geen fouten maakt. Er staan dan ook zware sancties op het incorrect, laattijdig of niet indienen van de fiche.

In het eerste hoofdstuk schets ik de fiche 281.50 in een algemeen kader. U kan er antwoorden terugvinden op de vragen : wie moet de fiche opstellen, waarom moet de fiche opgesteld worden, hoe moet de fiche opgesteld worden, wat zijn de deadlines voor het opstellen van de fiches en welke sancties kunnen genomen worden als de verplichtingen niet werden nageleefd.

In het tweede hoofdstuk zet ik de theorie om naar de praktijk. Hier leg ik stap voor stap uit hoe u uiteindelijk aan het bedrag komt dat u moet invullen op de fiscale fiches.

Ook heb ik in het derde hoofdstuk nog enkele relevante stageactiviteiten omschreven zoals mijn dagelijkse taken, de jaarrekening, enz.

Ik vond het zeer interessant dat ik me mocht bezig houden met de fiscale fiches en dat ik alle stappen heb mogen doorlopen zodat ik zag dat al mijn taken één geheel werden.

TREFWOORDEN:
-Sint-Franciskusziekenhuis
-fiscale fiche 281.50

COLLATIE:
142 blz. inclusief bijlagen

STAGEPLAATS
Bedrijfsnaam: Sint-Franciscusziekenhuis
Straat en nummer: Pastoor Paquaylaan 129
Postcode: 3550
Gemeente: Heusden-Zolder

NAAM STAGELECTOR: Mvr Vrancken
NAAM STAGEMENTOR(bedrijf): Petra Nelles, diensthoofd boekhouding

Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2014
Full text :
File Size Type Checksum  
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Stagerapport
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in het bedrijfsmanagement
Degree level : Bachelor
Discipline : Accountancy & fiscaliteit
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Business
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 19/12/2014 11:04
Last modified : 08/05/2015 9:13
Collections :
2014
3130342
Accountancy-fiscaliteit
Views : 2070
 
 

Simple view
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer