About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Hulp voor haar: voedsel en emoties gaan hand in hand

2016
Vanmierlo, Erin
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
In dit onderzoek wil ik achterhalen wat er juist nodig is om een mobiele app te ontwikkelen. De app, die wordt gekoppeld aan Flair, stelt een aantal gerechten voor aan de hand van de gemoedstoestand van de gebruikster. Een belangrijk onderdeel hiervan is de link met de menstruele cyclus van de vrouw. De app zal dan ook niet alleen een leuke afleiding zijn, het dient ook als een gebruiksvriendelijke tool om die menstruatiecyclus bij te houden.
Het belang van een doordacht achterliggend systeem voor de applicatie mag niet worden onderschat. De relatie tussen hormonen, emoties en eten is enorm complex; een groot deel van dit artikel gaat dan ook over het onderzoeken en begrijpen hiervan.
Enkele belangrijke conclusies waren dat hormonen een invloed hebben op emoties en op eetgedrag, dat emoties het eetgedrag en en de smaakperceptie kunnen beÔnvloeden en dat verschillende voedingsstoffen een invloed hebben op hormonen en gemoedstoestand. Hormonen, emoties en voeding staan dus onderling met elkaar in verband.
Het resultaat van dit onderzoek heeft geleid tot twee uitgeschreven voorbeeldsituaties waarin de applicatie een maaltijd, een dessert en een gezonde snack voorstelt. Het onderzoek sluit af met enkele initiŽle ideeŽn rond het lanceren van de app.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1353 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vanmierlo, E. (2016). Hulp voor haar: voedsel en emoties gaan hand in hand. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c5aa92df1e19.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer