About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Sieradenbouw en bouwsieraden. Een constructieve en creatieve zoektocht vanuit prefab bouw naar alternatieve mogelijkheden voor systemen, technieken en bouwstoffen bij sieraden.

2016
Matthys-De Zutter, Ilke
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
'SIERADENBOUW en BOUWSIERADENĺ is een artistiek onderzoek naar alternatieve mogelijkheden voor systemen, technieken en bouwstoffen binnen sieraden, vertrekkend vanuit prefab bouw als uitgangspunt. Het project resulteert in een reeks halssieraden met een minimale vormgeving. Hierbij zijn verschillende manieren van ophangen en dragen afgetast, ge´nspireerd op technische systemen binnen de bouw. Daarnaast wordt er ook een intrinsiek accent gelegd op de ontwikkeling van een geheel nieuw en zelf samengesteld materiaal voor deze creaties om een constructieve sfeer te scheppen. Vervolgens wordt er een aanzet gedaan om inhoudelijk een vergelijking te maken tussen het prefab systeem als concept en de reeks sieraden. Door dit onderzoek is een eigen, unieke beeldtaal ontstaan en zijn er mogelijkheden geschept om toepassingen voor het nieuw samengestelde materiaal nog verder uit te werken. Daarnaast kan besloten worden dat in dit project het concept prefab bouw als uitgangspunt dient, maar uiteindelijk op meerdere vlakken onderuit gehaald is. Zo wordt het ge´ndustrialiseerde en gestandaardiseerde karakter afgewezen en wordt er een persoonlijker verhaal verteld.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1257 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Matthys-De Zutter, I. (2016). Sieradenbouw en bouwsieraden. Een constructieve en creatieve zoektocht vanuit prefab bouw naar alternatieve mogelijkheden voor systemen, technieken en bouwstoffen bij sieraden.. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c5ab27bb1f0d.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer