About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Financial planning, een gids voor de toekomstige planner bij ERGO

2014
Vansimpsen, Natasja
Professionele bachelor in het bedrijfsmanagement

Abstract :
Mijn stagerapport zal een gids zijn voor de toekomstige planner bij ERGO. Het concept handelt over financial planning en alle aspecten die hiermee te maken hebben. Met deze gids wil ik de lezer alle nodige informatie meegeven over hoe een financial plan eruit kan zien en waarom het goed is om hiervoor te opteren. Ik wil zowel jongeren als ouderen laten inzien wat het nut is van op voorhand te sparen en reserves op te bouwen. Veel klanten hebben vaak geen besef van welke problemen hun nog te wachten staan. Een voorbeeld hiervan is pensioensparen. Het is belangrijk dat klanten weten dat het wettelijk pensioen niet genoeg is om na hun 65ste hun levensstijl aan te houden. Vele weten ook niet dat een rusthuis gewoon niet te betalen valt eens u geen inkomen meer heeft. Ook de lening is vaak een struikelblok. Bij de aanvraag van een lening krijgt niet iedereen een positief antwoord van de maatschappij. Ik vind het dan ook belangrijk dat klanten weten waarom men nu precies wel of niet mag lenen. Ook problemen zoals ziekte, invaliditeit, werkonbekwaamheid en overlijden komen aan bod in deze gids. Kortom, met deze gids wil ik de lezer door de wereld van financial planning bij ERGO leiden en het doel van sparen duidelijk maken.
Beginnend zal ik enkele redenen geven waarom mensen vaak in de financiƫle problemen terecht komen. Volgend hierop geef ik tips mee aan de lezer om deze financiƫle problemen te voorkomen. Hierna beginnen we met het centrale deel. Het eerste punt dat aan bod komt is het financial planning process en welke stappen er ondernomen worden om het doel en het profiel van de klant te bepalen. Ook het adviserend gesprek komt aan bod. Dit handelt vooral over de problemen van het sociale zekerheidsstelsel en geeft weer hoe belangrijk het werkelijk is om een reserve te voorzien ingeval van ziekte, invaliditeit, werkonbekwaamheid en overlijden. Hierna worden pensioensparen en het aankopen van een woning via een lening of ander product uitgewerkt. Dit zal vrij uitgebreid zijn met alle informatie die ter mijne beschikking stond. Problemen, voorwaarden en producten worden hier uitgelegd.
Als afsluiting werk ik een case uit zodat het theoretisch gedeelte omgezet wordt in praktijk. In deze case werk ik pensioensparen, sociale zekerheid en de aankoop van een woning volledig uit zodat de lezer precies weet wat te verwachten.

TREFWOORDEN:
-financial planning
-gids
-spaarplan

COLLATIE:
163p.
72p. bijlagen
STAGEPLAATS:

Bedrijfsnaam: Zakenkantoor Johan Droogmans
Straat en nummer: Gorsemweg 1 bus 002
Postcode: 3800
Gemeente: Sint-Truiden

NAAM STAGELECTOR(PXL): Stijn Paredis
NAAM STAGEMENTOR(bedrijf): Zakenkantoor Johan Droogmans

CONTACT: natasjavansimpsen@hotmail.be

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 2010 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vansimpsen, N. (2014). Financial planning, een gids voor de toekomstige planner bij ERGO. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Business.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214a61f553014a61ff71f409cf.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer