About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Little Caen. Hechtel tijdens WOII

2014
Verlinden, Jordy
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Als kind ben ik altijd gefascineerd geweest door de Tweede Wereldoorlog. Dit is ongetwijfeld een van de hoofdreden waarom ik het onderwijsvak geschiedenis heb gekozen binnen onze opleiding. Als inwoner van Hechtel-Eksel was ik nauwelijks op de hoogte van de zware gevechten die zich hebben afgespeeld in het dorp. Toch zijn er voldoende aanwijzingen die aantonen dat er hard gevochten werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Mijn secundair onderwijs heb ik volledig doorlopen en voltooid aan het Don Bosco College te Hechtel. Als oud leerling heb ik er bovendien genoten van een uitstekende stageplaats gedurende de laatste twee jaren van mijn opleiding.
Tijdens mijn lessen geschiedenis in het secundair ben ik echter nooit op de hoogte gebracht van de plaatselijke geschiedenis die Hechtel te bieden heeft. We gingen op studiereis naar Brussel of Maastricht maar wisten nauwelijks iets over de gemeente waar we opgroeiden. Daarom besloot ik dit afstudeerproject te wijden aan de plaatselijke oorlogsgeschiedenis.
Na het doornemen van dit afstudeerproject kan een leerkracht geschiedenis in de 3e graad lesgeven over de oorlogstaferelen die zich hebben voltrokken in de gemeente van de school. Hierbij komt een PowerPoint presentatie aan bod voor de leerlingen. Er is een uitgewerkte cursus en aanzienlijk veel visueel materiaal. Om de materie interactiever en levendiger te maken is er een wandel-/fietsroute door de gemeente langs alle belangrijke plaatsen en herdenkingsmonumenten. Deze zijn gekoppeld zijn aan de slag om Hechtel. Bovendien is alles is beschikbaar op een alomvattende website.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1635 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Verlinden, J. (2014). Little Caen. Hechtel tijdens WOII. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214a61f553014a61ffe67a0cfb.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer