About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Project Reusable components

2014
Creemers, Severijn
Professionele bachelor in de elektromechanica

Abstract :
Deze scriptie gaat over het aanpassen en creëren van componenten in Creo Parametric 2.0 en het beheren van componenten in het PLM-systeem, Windchill.
De vraag voor het aanmaken van componenten in Creo kwam van ZF Windpower Antwerpen, waar ze omschakelen naar dit programma. Daarom moeten de componenten aangepast en beschikbaar gemaakt worden als Creo bestanden in Windchill zodat deze in toekomstige projecten toegepast kunnen worden.
Het opzet is om kleine componenten zoals bouten, O-ringen en thermometers geheel over te zetten naar de correcte normering zodat deze in het PLM-systeem staan waardoor ze later gebruikt kunnen worden. Sommige componenten kunnen reeds bestaan in Creo. Deze moeten wel steeds gecorrigeerd worden, zo kunnen onder meer de features van de componenten flexibel gemaakt of aangepast worden. Daarnaast zijn er ook modellen die uit Inventor omgezet worden naar Creo of die nog niet bestaan en in de family table moeten toegevoegd. Parameters van modellen corrigeren maakt ook deel uit van deze opdracht.
Dit houdt in dat de ISO- en DIN-normen van de componenten worden opgezocht, als deze er niet zijn dan worden de normen van de leverancier of ZF zelf toegepast. Vervolgens wordt onder andere gecontroleerd of de eigenschappen, afmetingen, benaming, en features van de componenten correct zijn. Als dit niet zo is worden deze aangepast. De componenten worden daarna geüpload in het PLM-systeem en krijgen een nieuwe benaming volgens de standaard van het bedrijf zodat iedereen deze snel kan terugvinden.
In het PLM-systeem worden alle componenten en projecten online opgeslagen, zodat meerdere mensen aan een project kunnen werken en alle componenten beschikbaar zijn. Als er een onderdeel nodig is kan deze eenvoudig in het PLM-systeem opgezocht en gebruikt worden. Een component kan worden uitgecheckt, aangepast en dan terug ingecheckt. Alle tekeningen waarin de aangepaste component gebruikt wordt, zullen zich automatisch aanpassen.
Door aanpassingen aan verschillende componenten te verrichten, is het PLM-systeem beter gestructureerd en modellen zijn vernieuwd zodat deze klaar zijn voor gebruik in Creo. In totaal zijn er circa 4000 componenten aangepast waardoor er vlotter kan overgestapt worden naar Creo in ZF Windpower. Verder heb ik mijn kennis over Creo Parametric en Inventor kunnen uitbreiden, tevens heb ik meer inzicht gekregen over de werking van een R&D afdeling en algemene werking van een internationaal bedrijf. 

Full text:
File Size Type Checksum  
Creemers.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Appendices:
File Size Type Checksum  
CreemersB2.pdf 389 KB PDF MD5 Open file
CreemersB3.pdf 456 KB PDF MD5 Open file
CreemersB1.pdf 479 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4215 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Creemers, S. (2014). Project Reusable components. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Tech.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82152d530e301532e921909003e.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer