About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Wat is padel? Heeft padel toekomstmogelijkheden?

2018
Poli, Sandro
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Voor mijn bachelorproef ben ik op zoek gegaan naar een nieuw onderwerp dat mij aansprak. Padel werd op mijn eigen tennisclub in de zomervakantie geďntroduceert en er werden nieuwe velden voor aangelegd. Dit sprak mij meteen aan.
Na kort overleg met meneer Celis ben ik aan de slag gegaan met dit onderwerp. Het was vooral zoeken naar een juiste richting maar dat was snel gevonden.
In mijn bachelorproef kan je vinden wat padel juist is en hoe het is ontstaan. Een korte beschrijving van de geschiedenis zal een beter beeld geven over de sport.
Omdat ik zelf ook de sport ben beginnen spelen vond ik het een leuk idee om mijn eigen techniek te filmen en deze te verwerken in mijn werk. Zowel foto’s als video’s waarin ik zelf de technieken uitvoer kan men dus vinden in mijn proef.
Naast de technieken zijn vooral de tactieken van belang om padel goed te kunnen spelen. Padel wordt meestal in een dubbelspel gespeeld waardoor het belangrijker wordt om de bal juist te plaatsen met de juiste snelheid dan te hard te slaan en te snel het punt te willen winnen.
Zowel bij de technieken als de tactieken is er een vergelijking gemaakt tussen padel en tennis. Hierbij ontstaat een duidelijk beeld over de gelijkenissen en verschillen en hoe sporters uit beide sporten hierop kunnen inspelen.
De technieken en tactieken zijn verwerkt naar een lessenreeks van 5 lessen. Eén initiatieles en vier lessen die volgen op de initiatie. Binnen deze 5 lessen worden alle belangrijke aspecten aangeleerd om een complete speler te worden. Daarna is het belangrijk om deze aspecten verder te trainen en te perfectionaliseren om een hoger niveau te halen.
Als laatste is er een klein onderzoek gedaan naar de bekendheid van padel, de positieve en negatieve kanten, de groeimarge en de doorbraakmogelijkheden in België. Dit onderzoek heb ik gedaan bij tweedejaarsstudenten LO en gevorderde padelspelers van Excelsior Hasselt.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1166 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Poli, S. (2018). Wat is padel? Heeft padel toekomstmogelijkheden?. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce94016440f045ea043d.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer