About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Project ethisch handelen

2018
Franken, Nele
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Oneerlijke handel, het is een problematiek die zich al jaren voordoet. Denk maar bijvoorbeeld aan de kleine boeren in het Zuiden. Zij werken dag en nacht voor een hongerloon. Ook in de kledingindustrie is het niet veel beter. De arbeiders werken in erbarmelijke omstandigheden en waarom? Juist ja, voor onze goedkope kleding. Het is belangrijk dat de leerlingen hier juist over ge´nformeerd worden en ze warm gemaakt worden om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

De Provinciale Handelsschool Hasselt informeert haar leerlingen over deze problematiek. Zij doet zelfs veel meer dan dat. De jongeren van vijf verkoop en vijf kantoor werken ieder jaar een project ethisch handelen uit. Dit houdt in dat de leerlingen zelf een bedrijfje opstarten. De producten die verkocht worden, kopen ze aan bij een van de Oxfam-Wereldwinkels. De winst die gemaakt wordt, gaat integraal naar een goed doel.

De nieuwe versie van de cursus die de school gebruikte is meer dan een standaardbundel. Het is een actieve manier om het project ethisch handelen aan te brengen met veel oog voor groepswerk en co÷peratief leren in een contextrijke situatie. Het bijhorende digitale leerplatform maakt het voor de leerlingen en leerkrachten ook heel toegankelijk om bijkomende info en bijlagen te raadplegen.

Het project ethisch handelen heeft een grote metamorfose ondergaan op vlak van taal, inhoud, werkvormen en niveau. Met de didactische principes, de feedback van de leerlingen en leerkrachten en de digitalisering van het onderwijs in mijn achterhoofd heb ik geprobeerd om het project tot een hoger niveau te tillen.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1168 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Franken, N. (2018). Project ethisch handelen. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce9401644124f9f320db.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer