About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

De toekomst van de voetbalervaring. Het verrijken van de persoonlijke beleving door technologie

2018
Baki, Deniz
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
Er wordt steeds meer geÔnvesteerd in interactieve stadions. Ploegen en competities werken vaker samen met bedrijven die zich specialiseren in het overdragen van entertainment. Het interactief stadion is het stadion van de toekomst. De manier waarop fans sport willen beleven is met de komst van sociale media en technologie sterk vooruitgegaan. Ik doe onderzoek naar de technologieŽn die momenteel worden geÔmplementeerd in stadions.

De belevings-ondersteunende technologieŽn worden momenteel nog niet veel toegepast in Europa, zeker niet in de Belgische voetbalcompetitie. In ons land wordt er enkel een applicatie voorzien met live statistieken en hoogtepunten van de wedstrijd. In Amerika bevindt zich de stadionbeleving zich al in een verdere fase. Ploegen werken samen met bedrijven om technologieŽn zoals Augmented Reality te gebruiken voor games te ontwikkelen. Games die tijdens pauze momenten voor een extra belevingsmogelijkheid zorgen. Pauze- en dode momenten worden zo een stuk aangenamer. De technologieŽn die wel worden toegepast in de grotere landen hebben alsnog geen samenhang met de complete stadionervaring. De samensmelting van relevante technologieŽn met mijn eigen creatieve insteek is belangrijk. Het zorgt ervoor dat er een applicatie ontstaat die in de toekomst een potentiele norm kan zijn voor de stadionbeleving. Het gemiddelde van gebruikers met een smartphone in een stadion zal alleen maar toenemen. Mijn concept wordt dan ook aangetoond door twee verhaallijnen die ieder andere normen hebben. Eťn verhaallijn rondom een gemiddelde stadionbezoeker en ťťn rondom een fanatieke fan die bij elke wedstrijd aanwezig wil zijn. Om een vlot en functioneel project te realiseren, wordt ook de Usability en User Interface aangehaald. Aan de hand van mijn studies zal mijn applicatie vorm krijgen. De applicatie zal makkelijk navigeerbaar zijn en het verlengde worden van de gebruiker en het spel. De stadionervaring zal voor elke gebruiker een stuk persoonlijker, aangenamer en duidelijker zijn.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1192 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Baki, D. (2018). De toekomst van de voetbalervaring. Het verrijken van de persoonlijke beleving door technologie. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd34f52016d0171da470968.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer