About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Everything’s Happening

2018
Wybouw, Stijn
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
Vanaf het moment dat mijn persoon de rol van het kunstwerk belichaamt, zoals vaker het geval is bij performance kunst, ervaar ik dat de gesprekken die plaatsvinden met andere individuen - zoals kunstenaars en mensen buiten de kunstwereld - een grote invloed hebben op mijn werk.

Mijn artistiek onderzoek biedt, aan de hand van gevoerde gesprekken, een grondige analyse over werkwijzen die ik hanteer in mijn eigen praktijk.
Geïnspireerd door het gedachtegoed van Fluxus, ga ik dieper in op de thema’s van Eigen identiteit, Interdisciplinariteit en Uitwisseling.

Via de mentaliteit die door Fluxus waaide waarbij de grenzen tussen beeldende kunst en muziek opgeheven werden en waarin ze uitnodigde om verschillende diciplines en terreinen zoals kunst en leven met elkaar te verbinden, kon ik vele raakvlakken ontdekken met mijn eigen praktijk. De fusie tussen kunst en muziek is voor mijn eigen proces van groot belang en leverde me heel wat nieuwe inzichten op.

Ik merkte dat ik door middel van muziek de toeschouwer op andere manieren kon benaderen en gelijkenissen kon trekken met een aantal avant-gardistische muziekgroepen.

Op die manier kwam ik erachter dat niet alleen de rol van "creator" maar ook de rol van "organisator" en "mobilisator" behoort tot één van de facetten van mijn praktijk.

De thema’s van Eigen Identiteit, Interdisciplinariteit en Uitwisseling konden door deze inzichten extra worden onderstreept in SCHMIEGD, het collectief dat ik met Mike Feijen en Kirsten Vanlangenaeker oprichtte in één van de expositieruimtes te CIAP.

Tegelijkertijd biedt SCHMIEGD mij een platform waar ik mijn eigen ideeën als kunststudent in de praktijk kan omzetten en kan functioneren als beeld, klankbord, organisator en generator.


Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1156 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Wybouw, S. (2018). Everything’s Happening. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8217080aae3017080adeb3f0089.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer