About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Een startpakket Engels in het basisonderwijs

2015
Veestraeten, Jeffrey
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Zijn kinderen uit het basisonderwijs niet te jong om Engels te leren? Zijn zij intrinsiek gemotiveerd om een extra uur per week op de schoolbanken te zitten? Leren zij effectief iets uit het ontworpen startpakket? Dit zijn de vragen die ik mij stelde tijdens het realiseren van mijn afstudeerproject: een startpakket Engels in het basisonderwijs.

Tijdens mijn zoektocht naar een boeiend en uitdagend onderwerp voor mijn afstudeerproject kreeg ik de vraag om Engels te geven in de kindercampus Catharina in Hasselt. Mevrouw Gillijns en ik zagen hier een mooie kans en ik ben dan onmiddellijk enthousiast aan de slag gegaan. Het opzet van dit project was om na te gaan of dit startpakket bruikbaar is in de praktijk.
Week na week heb ik lessen gemaakt en deze vervolgens gegeven in het basisonderwijs. Al spelenderwijs heb ik de leerlingen kennis laten maken met de beginselen van de Engelse taal.
Nadien heb ik getracht een theoretisch kader te creƫren over dit startpakket Engels in het basisonderwijs. Dit theoretisch kader zorgde ervoor dat ik de onderwijsstrategieƫn en methodieken die ik heb gehanteerd ook effectief kon onderbouwen door recent wetenschappelijk onderzoek.
In dit afstudeerproject vindt u een overzicht van de tien lessen aan de hand van een lesvoorbereiding, vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in bestaande literatuur. Waarom wordt Engels als tweede taal niet opgenomen in het lessenpakket van het basisonderwijs? Vervolgens heb ik onderzocht hoe het zit in andere landen, nl. Nederland, Turkije en India. Tenslotte heb ik praktijk en literatuur met elkaar verbonden en enkele actuele knelpunten geformuleerd.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 2666 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Veestraeten, J. (2015). Een startpakket Engels in het basisonderwijs. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c3271cd892790.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer