About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Niet panikeren, assisteren bij een laparoscopie kan je leren

2015
Evens, Natasja
Coninx, Dorien
Biesemans, Charlotte
Brugprogramma verpleegkunde

Abstract :
Deze bachelorproef met als titel “Niet panikeren, assisteren bij een laparoscopie kan je leren” is ontstaan naar aanleiding van een vraag van het operatiekwartier van het Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse. Men zocht naar een praktisch hulpmiddel om studenten of nieuwe operatieverpleegkundigen wegwijs te maken in de wereld van de laparoscopische heelkunde.
“Niet panikeren, assisteren bij een laparoscopie kan je leren” omvat dan ook een theoretisch deel waarin het merendeel van de voor een operatieverpleegkundige noodzakelijke kennis, met betrekking tot anesthesie, positionering, pneumoperitoneum, instrumentarium, optiek e licht, diathermie, ergonomie en de complicaties op langere termijn wordt weergegeven.
In het praktische deel worden naast de peroperatieve handelingen ook de preoperatieve voorbereiding en de postoperatieve zorgen besproken, waardoor de operatieverpleegkundige een totaalbeeld krijgt van het patiëntentraject.
Gebruik makend van deze theorie hebben we in het praktisch deel van deze bachelorproef getracht twee praktische werkinstrumenten te ontwikkelen. Enerzijds een fotoboek, waarin alle essentiële informatie en praktische tips voor operatieverpleegkundigen, aanwezig bij een laparoscopische ingreep, worden weergegeven. Anderzijds een aantal steekkaartjes in pocketformaat met daarop alle belangrijke aandachtspunten die, indien gewenst steeds binnen handbereik kunnen zijn.
Het operatiekwartier van het Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse, streeft ernaar deze praktische tool in de toekomst te gebruiken ter ondersteuning van het leerproces van studenten en junior operatieverpleegkundigen.

Full text:
File Size Type Checksum  
Bachelorproef Niet panikeren, assisteren bij een laparoscopie kan je leren.pdf 20 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4879 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Evens, N., Coninx, D., Biesemans, C. (2015). Niet panikeren, assisteren bij een laparoscopie kan je leren. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Healthcare.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c327873d939f6.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer