About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Jongeren bewegen naar werk Factoren die jongeren motiveren of demotiveren in hun stappen naar het verwerven van hun inkomen en zelfstandigheid

2016
Van Malderen, Melissa
Professionele bachelor in het sociaal werk

Abstract :
Deze scriptie handelt over factoren die jongeren binnen de sociale economie, meer bepaald deeltijds beroeps secundair onderwijs en buitengewoon secundair onderwijs, motiveren of demotiveren in hun stappen naar het verwerven van hun inkomen en zelfstandigheid. De plaats van het onderzoek gebeurt zowel bij de interne opleidingsplaatsen van Noord-Limburgs Open Atelier vzw als de externe opleidingsplaatsen buiten Noord-Limburgs Open Atelier vzw. De jongeren hebben een samenwerkingsvorm IBAL, brugproject, IBO of stage met Noord-Limburgs Open Atelier vzw.
In deze bachelorproef wordt getracht om het beeld dat de jongeren zelf hebben over hun motivatie weer te geven. Dit is onderzocht aan de hand van een zelf ontwikkelde enquête, omdat er geen bruikbare meetinstrumenten werden gevonden om motivatie te meten. De gecodeerde gegevens van het kwantitatieve onderzoeksgedeelte werd statistisch geanalyseerd d.m.v. het programma Excel. De kwalitatieve gegevens werd geanalyseerd met een vorm van tekstanalyse, namelijk samenvatten.
De voornaamste conclusies van dit onderzoek zijn dat de jongeren een onrealistisch zelfbeeld hebben en zichzelf zien als een gemotiveerd persoon. Bovendien zeggen ze intrinsiek gemotiveerd te zijn. De factoren die jongeren motiveren in het verwerven van hun zelfstandigheid zijn een inkomen, geen interesse meer in school en een toekomst opbouwen. Factoren die hen demotiveren zijn ondergewaardeerd worden, vermoeiend of saai werk. Verbinding kan zowel motiverend als demotiverend werken.

Full text:
File Size Type Checksum  
Van_Malderen_Melissa_bachelorproef.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4238 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Van Malderen, M. (2016). Jongeren bewegen naar werk Factoren die jongeren motiveren of demotiveren in hun stappen naar het verwerven van hun inkomen en zelfstandigheid. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Social Work.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c5763c710633.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer