About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Een dialysebehandeling, wat doet dit met je leven? Wat is de impact van een centrumdialysebehandeling op het sociaal leven van een dialysepatiŽnt?

2016
Elsen, Dorien
Professionele bachelor in het sociaal werk

Abstract :
Een centrumdialysebehandeling is een erg ingrijpende behandeling voor dialysepatiŽnten. Dit betekent dat zij drie keer per week naar het ziekenhuis moeten komen om hun behandeling te ondergaan. Graag wou ik naast het medisch perspectief dat in een ziekenhuis centraal staat, een beter beeld krijgen op de sociale impact van een dialysebehandeling. Aan de hand van tien diepte-interviews heb ik dit in kaart gebracht. Opmerkelijk was dat slechts ťťn patiŽnt nog aan het werk was. Verder heeft mijn onderzoek aangetoond dat het dieet, naast de vermoeidheid, een enorme impact heeft op het sociaal leven van een dialysepatiŽnt. Ook de tijdsintensieve dialysebehandeling zorgt ervoor dat er nog maar weinig ruimte is voor het sociaal leven van de patiŽnten. Uit mijn onderzoek kan ik concluderen dat bepaalde aspecten de impact van een centrumdialysebehandeling op het sociale leven kunnen verkleinen. Zoals bijvoorbeeld: het aantal patiŽnten voor nachtdialyse te verhogen, brochures te maken over: 'Hoe werken met een chronische ziekteí?

Full text:
File Size Type Checksum  
Elsen_Dorien_bachelorproef.pdf 854 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4722 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Elsen, D. (2016). Een dialysebehandeling, wat doet dit met je leven? Wat is de impact van een centrumdialysebehandeling op het sociaal leven van een dialysepatiŽnt?. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Social Work.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c5903ec70997.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer