About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Een dag in het leven van de oude Egyptenaar. Een projectdag om leerlingen uit de eerste graad A-stroom kennis te leren maken met en zich te laten inleven in het leven van de oude Egyptenaar

2016
Gebbert, Ellen
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
In de eerste graad A-stroom wordt er zo veel tijd en moeite gestoken in lessenreeksen over grote culturen zoals die van de Grieken en de Romeinen. Er bestaan hier verschillende alternatieve lessenpakketten voor, net zoals georganiseerde uitstappen en projectdagen.

Er is echter een andere evenzeer belangrijke cultuur die in de eerste graad A-stroom wordt behandeld, waar er zo goed als geen materiaal voor bestaat: het oude Egypte.

Het oude Egypte is een cultuur die minstens even interessant is en toch wordt hier zo weinig rond gedaan. Hoe komt dit? Waar ontstaat dit probleem? Kunnen we het probleem oplossen?

Het wordt allemaal in deze bachelorproef besproken.

Hoe ziet deze oplossing er dan uit? De titelt verklapt het al een beetje: 'Een dag in het leven van de oude Egyptenaar - Een projectdag om leerlingen uit de eerste graad A-stroom kennis te leren maken met en zich te laten inleven in het leven van de oude Egyptenaar’

Het onderzoek zal uiteindelijk leiden tot een projectdag omtrent het dagelijkse leven in het oude Egypte.

Het lessenpakket uit deze bachelorproef is een alternatieve manier om de lessen rond het oude Egypte te geven. Het benadert de klassieke lessen uit de handboeken vanuit een ander standpunt: dat van de 'gewone’ mens in het oude Egypte.

Leerlingen krijgen met deze projectdag de kans om in de huid van iemand anders te kruipen en de leerstof op een alternatieve, activerende en motiverende manier te beleven en te verwerken.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1729 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Gebbert, E. (2016). Een dag in het leven van de oude Egyptenaar. Een projectdag om leerlingen uit de eerste graad A-stroom kennis te leren maken met en zich te laten inleven in het leven van de oude Egyptenaar. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c59aa6371406.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer