About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

De juiste dingen doen en de dingen juist doen: het verpleegkundig team inzetten op de groei en ontwikkeling van competenties

2016
Bijnens, Niels
Bachelor in het zorgmanagement

Abstract :
In tijden van economische schaarste zetten zorgorganisaties zich meer dan ooit in voor een gezonde balans tussen het efficiënt beheren van de beschikbare middelen, een kwaliteitsvol zorgaanbod en opgetogen medewerkers. In de ontdekkingstocht naar laatstgenoemde balans, groeit in toenemende mate ook de belangstelling voor de individuele talenten die medewerkers kunnen bieden aan een organisatie. De sleutel tot succes ligt er immers in om deze talenten te ontdekken en te laten renderen in de richting van de organisatiedoelstellingen.

Ook in het afstudeerproject wordt aan de hand van een veranderproject koers gezet naar de individuele talenten van medewerkers. Binnen dit project wordt het verpleegkundig team van een psychiatrische zorgeenheid ingezet op de groei en ontwikkeling van competenties. Het eindresultaat kent de realisatie van een uitgebreider verpleegkundig therapeutisch zorgaanbod.
Om de slaagkansen van het project te versterken, wordt in het literair onderzoek op zoek gegaan naar bruikbare werkinstrumenten voor de leidinggevende. De zeven pijlers van integrale organisatieontwikkeling worden daarbij gehanteerd als centrale kapstok, met als voordeel dat er voldoende ruimte voor zelfstandige beslissingen in voorzien wordt.

Samengenomen met de theoretische en praktische projectkenmerken bestaan de basisingrediënten uit: 'het creëren van een krachtige en uitdagende leeromgeving’, 'waarin verpleegkundigen ingezet worden op de groei en ontwikkeling van competenties’, 'door middel van een veranderingsproject’, 'met het inspirerend coachen als primaire invalshoek voor de leidinggevende’ en dit met aandacht voor 'voldoende zelfbeschikking en samenwerking’.

TREFWOORDEN: competentiemanagement, inspirerend coachen, leercultuur

COLLATIE: 46 pagina’s, met bijlagen 57 pagina’s

CONTACT: niels.bijnens@hotmail.com

INHOUDSDESKUNDIGE: Inge Vanheyst, Zorgmanager doelgroep volwassenen, Medisch Centrum St.-Jozef

Full text:
File Size Type Checksum  
Niels_Bijnens_-_Bachelorproef_-_2015-2016.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4194 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Bijnens, N. (2016). De juiste dingen doen en de dingen juist doen: het verpleegkundig team inzetten op de groei en ontwikkeling van competenties . Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Healthcare.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c5283b0155c52bdac701ce.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer