About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Marie Antoinette: de laatste koningin van Frankrijk

2016
Milis, Evelien
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Marie Antoinette, de laatste koningin van Frankrijk, is vandaag nog steeds een veelbesproken figuur in de maatschappij. Haar invloed op de hedendaagse media, literatuur, kunst en mode toont ons dat Marie Antoinette een figuur is die we niet zomaar kunnen vergeten. Mijn passie voor mode zal één van de redenen zijn waarom ik Marie Antoinette gekozen heb als het onderwerp voor dit eindwerk. Toch gaat mijn interesse verder dan de mode. De dood van de koningin, door de guillotine, heeft mij meerdere vragen doen laten stellen.

De reputatie van Marie Antoinette wordt tijdens haar regering in Frankrijk, vanaf 1774, tot nu nog steeds in vraag gesteld. De koningin staat bekend voor haar extravagante kledingstijl, de gemaskerde dansfeesten, gokfeesten, de kleurrijke gebakjes en taarten en uiteraard de beruchte uitspraak 'Laat ze dan cake eten’. Marie Antoinette staat ook bekend als 'Madame Déficit’ of 'de vrouw van de schulden’ die tijdens de crisissen en hongersnoden in Frankrijk heel veel geld heeft verkwist.
Vele historici hebben boeken geschreven over de koningin waarin ze haar gedrag willen verklaren. Toch blijft het publiek in het algemeen verschillende meningen creëren van deze dame.

In mijn eindwerk is het de bedoeling dat ik het publiek Marie Antoinette wil laten leren kennen op een moderne manier. Hierdoor ga ik het publiek eerst een korte achtergrond geven over Marie Antoinette. Vervolgens is het belangrijk dat het publiek de kijk op de algemene adel in Frankrijk begrijpt vooraleer men Marie Antoinette gaat bestuderen. Tijdens mijn eigenlijke werk gaan we de negatieve aspecten, die tijdens de Franse Revolutie verspreid werden, verklaren en vervolgens door middel van verschillende bronnen bijstellen.

Om dit eindwerk visueel te maken heb ik een Webquest gecreëerd dat bedoeld is voor het onderwijs en het publiek die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Toekomstige en huidige leerkrachten zijn helemaal vrij om deze Webquest in hun lessen te verwerken.

Het is de bedoeling dat het publiek de Webquest zelfstandig doorneemt. Door verschillende opdrachten gaat het publiek Marie Antoinette leren kennen waardoor ze op het einde van de Webquest een eigen mening mogen vormen over deze vrouw.

Hierdoor wil ik dus afsluiten dat het de bedoeling is dat het publiek Marie Antoinette gaan leren kennen zodat we als resultaat het heersende beeld op Marie Antoinette kunnen bijstellen.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1498 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Milis, E. (2016). Marie Antoinette: de laatste koningin van Frankrijk. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c540c60155c547d4e009d8.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer