About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

MEINE KLEINE WELT: informatiefenomenen over de publieke ruimte

2016
Vandenzavel, Michiel
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
"Informatiefenomen over de publieke ruimte" onderzoekt het afbeelden en presenteren van informatie over publieke ruimte. Het is een beeldend onderzoek dat zich focust op manieren van kijken naar de publieke ruimte. Dit artikel probeert beeldende alternatieven te formuleren waarbij veel aandacht wordt besteed aan het proces. Onder de noemer "informatiefenomenen" wordt er op een beeldende manier onderzocht hoe de relatie tussen objecten, mensen en hun plaats in de publieke ruimte functioneert en hoe hiernaar gekeken wordt. Hoofdzakelijk wordt er ondervonden dat die publieke relatie onder een benoemingsdruk staat. Daarbij durft de publieke ruimte nog al snel politiek benaderd te worden. Dat is niet vreemd, want de publieke ruimte is bij uitstek de plek die belichaamd hoe ons leven gepland en gestuurd wordt. Het hebben over de relatie tussen een object, haar gebruikers en de publieke ruimte doet dus automatisch vermoeden dat die belangstelling politiek getint is. Echter, in mijn optiek is de publieke ruimte ook een plaats waar ontzettend veel prikkels samenkomen. Als al die prikkels met elkaar beginnen te reageren ontstaan er nieuwe situaties die niet altijd politiek te benoemen zijn en net interessant zijn hierdoor.
Het onderzoek concludeert met beeldende antwoorden op het contrast tussen politieke lading en alledaagse gewoonte. Zo wordt er vanuit de blik van modelbouw, webcam seizoensbeelden en signalisatie een eigenzinnige kijk op de publieke ruimte ontwikkeld in de hoop een ongepolitiseerde grijze zone te vinden in het publieke landschap.

Full text:
File Size Type Checksum  
Vandenzavel.pdf 171 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3766 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vandenzavel, M. (2016). MEINE KLEINE WELT: informatiefenomenen over de publieke ruimte. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c5abe74f2044.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer