About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Kijkwijzers in de lessen LO

2018
Palmans, Melissa
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
Het doel van mijn Bachelorproef was om een handleiding te maken, waar voorbeelden van kijkwijzers op staan en waar allerlei handige tips te vinden zijn voor het maken van een kijkwijzer. Na een eerste bijeenkomst met mijn promotor, zijn we het erover eens gekomen dat ik een website zou moeten maken.
Ik heb dus een website ontwikkelt waar je gemakkelijk zelf een kijkwijzer kan maken. Er zijn verschillende kant en klare sjablonen beschikbaar, die je kan downloaden en kan gebruiken om zelf een kijkwijzer te maken. Mijn inspiratie heb ik gehaald bij Jimi Gym. Deze site wordt door vele scholen en studenten gebruikt om hun lessen lichamelijke opvoeding te maken, maar deze site is al een beetje achterhaald.
Ik heb mijn website in een modern jasje gestoken en mijn eigen persoonlijke touch erin verwerkt.
Op deze site vind je niet alleen hoe je zelf een kijkwijzer kan maken, je vindt er ook voorbeelden van kijkwijzers, leuke ideeën om zelf in de les te gebruiken, twee PowerPoints met verschillende tekeningen en verscheidene apps die gebruikt kunnen worden in de turnles. We leven nu in een wereld vol technologie, dus heb ik mij ook toegespitst op het maken en het gebruiken van digitale kijkwijzers.

Uit mijn eigen schoolcarrière heb ik ondervonden dat ik zelden tot nooit met kijkwijzers heb gewerkt in de lessen LO. Tijdens mijn stages heb ik wel altijd kijkwijzers gebruikt en mijn mentoren vonden dit zeer leuk. Ik heb dan ook altijd gevraagd of zij ook vaak werkten met kijkwijzers en het antwoord was altijd 'nee’. De leerkrachten vonden dit te veel extra werk om de kijkwijzers te maken en te gebruiken. Ze wisten vaak ook niet hoe ze eraan moesten beginnen.
Ik werk supergraag met kijkwijzers en daarom heb ik ook voor deze Bachelorproef gekozen.
Ik merkte dat leerlingen dit ook heel boeiend vonden in de les. Ze deden dingen, die ze normaal nooit deden. Voor alle mijn leerlingen, gedurende al mijn stages was dit vernieuwend materiaal. Ik heb dan ook navraag gedaan en al mijn leerlingen waren laaiend enthousiast over het gebruik van kijkwijzers binnen de lessen LO.
Het gebruik van kijkwijzers bevordert ook de differentiaties in de les. Leerlingen kunnen zo op hun eigen niveau en tempo werken, dat is waar wij naar moeten streven.

Full text:
File Size Type Checksum  
MelissaPalmans_Bachelorproef_Kijkwijzers_in_de_lessen_LO.pdf 28 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3963 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Palmans, M. (2018). Kijkwijzers in de lessen LO. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce9401644121d38e1e4c.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer