About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Sport en muziek. De invloed van muziek als motivatiefactor voor de jogger

2018
Cosemans, Jitte
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
U heeft zonder twijfel wel al eens een jogger voorbij zien lopen terwijl hij/zij onderweg naar muziek aan het luisteren is. Ook ik ben één van die joggers die altijd loopt onder begeleiding van muziek. Van daaruit is bij mij de interesse gegroeid in het effect van het luisteren naar muziek op de jogger tijdens het lopen. Deze bachelorproef bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het theoretische gedeelte wordt er dieper ingegaan op voorgaande onderzoeken omtrent dit thema en wat deze vertellen over de invloed van muziek op de loper. Ik ga ook op zoek naar de beste nummers en de juiste manier om muziek te introduceren tijdens de duurlopen. Voor het praktische gedeelte zal ik een aantal vrijwillige lopers verdelen in een groep die steeds naar muziek mag luisteren en een groep die afwisselend met en zonder muziek loopt. Voor deze groepen stel ik dan zelf muzieklijsten samen gebaseerd op de theoretische achtergrondinformatie en tracht ik hierdoor te bekijken welke psychologische invloed muziek heeft op deze atleten, zowel voor, tijdens als na het lopen.

Met dit eindwerk wil ik joggers helpen om muziek op een verantwoorde manier te gebruiken tijdens het lopen. Veel mensen lopen met muziek die niet aangepast is aan hun looptempo. Daardoor kunnen ze sneller uitvallen en kunnen blessures sneller ontwikkeld worden. Veel lopers gebruiken muziek ook gewoon als afleidingsmiddel terwijl het zo veel meer kan zijn en betekenen dan dat.

Door mijn bachelorproef hoop ik als ervaren loper andere mensen te stimuleren en te motiveren om vaak te gaan lopen met aangepaste muziek aan hun eigen looptempo en ritme. Graag wil ik dat dit eindwerk een leidraad kan zijn voor alle mensen die gebruik willen maken van muziek tijdens het lopen, maar niet echt goed weten hoe ze dit het best kunnen aanpakken.

Full text:
File Size Type Checksum  
CosemansJitte-muziekalsmotivatie-PBLSO2017-2018.pdf 9 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3432 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Cosemans, J. (2018). Sport en muziek. De invloed van muziek als motivatiefactor voor de jogger. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce94016441283a4a255b.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer