About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

En route. Een (typo)grafisch onderzoek naar het samenbrengen van analoge en digitale reisinformatie

2018
Maas, Valerie
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
De klassieke gedrukte reisgids is niet meer de enige informatiebron voor de reiziger. Naast deze gids bestaan er namelijk tal van digitale en analoge bronnen met allerhande bruikbare informatie, wat daarom niet wil zeggen dat de ene belangrijker is dan de andere.
De hedendaagse reiziger heeft dus voldoende keuze en wordt in staat gesteld online zijn eigen unieke reisgids samen te stellen. Een programma genereert de bronnen en maakt hiervan een document wat via Print on Demand geprint wordt.

Mijn (typo)grafisch onderzoek tracht de verschillende informatiebronnen, met hun eigen grafische syntax, samen te brengen met een grafisch eenheid als doel zonder hun eigenheid te verliezen. De grenzen tussen deze eigenheid en de eenheid worden afgetast binnen dit onderzoek. Door het gebruik van verschillende macro-(typo)grafische ingrediŽnten als marges, kolommen, lettergrootte, uitlijning, regelafstand, insprong en lijnen word deze eigenheid gecreŽerd. Bij elke bron is er anders omgegaan met elk van de diverse ingrediŽnten, waardoor er een clash ontstaat tussen de bronnen en de eigenheid versterkt wordt. De functie van de reisgids is binnen het onderzoek ten alle tijden belangrijk geweest. Leesbaarheid en navigatie, tussen de bronnen, spelen dan ook een grote rol om de functie van de reisgids te behouden.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1122 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Maas, V. (2018). En route. Een (typo)grafisch onderzoek naar het samenbrengen van analoge en digitale reisinformatie. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8217080aae3017080add4440067.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer