About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Stressbuddie

2018
MariŽn, Marjan
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
Wat de doelgroep jongeren betreft, is er een groot marktaanbod qua technologische snufjes, bijv. de smartwatch en alle bijbehorende (E-health) applicaties. Volgens de Vlaamse Jeugdraad moeten we meer betaalbare hulpverlening aanbieden en meer taboe brekend te werk gaan. Het aanbod van een applicatie op maat van jongeren zou een mogelijke oplossing kunnen betekenen als deze app gratis wordt aangeboden. Door het inpassen van een gamificatie in deze applicatie zouden we het taboe kunnen doorbreken.
Uit onderzoek is gebleken dat een app alleen, in mijn geval, niet accuraat genoeg zou kunnen werken maar zou uitgebreid moeten worden met een wearable met toepassingen in de medische sector. Niet alleen kan er op die manier 24/7 nauwkeuriger gegevens doorgestuurd worden naar de zorgverlener, maar wordt ook het idee van digital health tastbaarder. Een arts zou in de toekomst zo sneller de stemming van een patiŽnt met psychische problemen kunnen bepalen en kan de zorgverlener meer aandacht besteden aan de wensen en verwachtingen van de patiŽnt omdat alles op voorhand gemeten zal zijn door wearables.
Daarom heb ik een app met een speciaal ontwerp van wearable ontworpen, die een paniek- of angstaanval zou kunnen bepalen en eventueel kan voorkomen. Mijn applicatie genaamd stressbuddie, maakt gebruik van een combinatie van een modern lettertype, illustraties, leuke kleuren en grote iconen om zo de jongere het meest aan te spreken. Met behulp van gamificatie, meditatie, opdrachten en een ingebouwd chatsysteem in mijn applicatie zouden we het taboe rond psychisch welzijn bij jongeren sneller kunnen doorbreken en meer kunnen ondersteunen.

Full text:
File Size Type Checksum  
Marien.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 2948 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MariŽn, M. (2018). Stressbuddie. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8217080aae3017080add80a006e.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer