About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

DE RELATIE TUSSEN INTROSPECTIE, PROJECTIE EN CONFRONTATIE in een installatie

2016
Scheers, Lena
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
Dit artikel behandelt de relatie tussen introspectie, projectie en confrontatie in het concept van mijn project en hoe deze relatie tot uiting komt in mijn installatie rond afzondering a.d.h.v. experimenteren en zelfreflectie.

Hiervoor wordt eerst het thema afzondering besproken dat het resultaat is na zelfreflectie in mijn werk.
In het hoofdstuk concept bespreek ik hoe deze relatie uiting geeft aan het thema afzondering in een installatie waarbij de bezoeker de rol van indringer speelt d.m.v. zijn aanwezigheid en zijn schaduw die het werkproces verstoren.
Het werkproces wordt uitgebreid aangehaald a.d.h.v. vier fases (experimenteren, zelfreflectie, projectie en confrontatie) die de methode van het onderzoek verduidelijken. Deze methode is vooral gebaseerd op experimenteren en zelfreflectie.
Om het eindresultaat van mijn onderzoek – een ruimte als installatie – te plaatsen binnen de kunstwereld vertrek ik vanuit de installatiekunst als referentiepunt. Hiervoor wordt eerst kort de geschiedenis van installatiekunst besproken waarna er verbanden tussen de installatiekunst en mijn werk worden aangetoond.

In het besluit formuleer ik vier punten die de installatie zoals deze nu bestaat beïnvloed heeft. De eerste is de evolutie van het werk van begin tot einde waar er een overstap naar een ander discipline is gemaakt. De tweede is het gevolg hiervan waarbij de bezoeker een onderdeel van de installatie wordt. Een derde punt is de beleving van het werk waarbij op meerdere niveaus en zintuigen gewerkt kan worden. Als laatste is de mogelijkheid om de installatie als een vorm van tentoonstelling en tegelijk ook als eindresultaat van mijn werkproces te bekijken.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1490 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Scheers, L. (2016). DE RELATIE TUSSEN INTROSPECTIE, PROJECTIE EN CONFRONTATIE in een installatie . Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c5ab04bf1ed5.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer