About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

De integratie van bossaball. Is bossaball realiseerbaar op Hogeschool PXL?

2016
Sillekens, Olav
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
In het academiejaar 2013-2014 is door Eva Swenden een bachelorproef gemaakt omtrent bossaball. Haar bachelorproef stond in het teken van de promotie van bossaball in Limburg. Als onderdeel van haar bachelorproef gaf zij bossaballclinics aan de studenten van Hogeschool PXL.
Tijdens deze clinic ben ik geïnteresseerd geraakt in de sport bossaball. Voor deze clinic was ik bekend met de sport en meegedaan aan twee andere clinics. Aan het einde van de clinic kreeg ik de vraag van meneer Celis of ik een haalbaarheidsstudie naar bossaball wilde onderzoeken. Deze vraag en mijn interesse in de sport waren de doorslaggevende factoren om dit project in te stappen.

Mijn onderzoeksvraag voor deze bachelorproef is: Is bossaball realiseerbaar op de Hogeschool PXL? Het onderzoek is gericht op de haalbaarheid om bossaball aan te kunnen bieden binnen het curriculum van hogeschool PXL en als sportclub. Het is niet alleen belangrijk dat het een meerwaarde vormt voor de opleiding, maar ook voor een bachelorstudent LO. Vandaar dat informatie in deze bachelorproef andere hogescholen mogelijk ondersteunen in het opstarten van een project omtrent bossaball.

In deze bachelorproef wordt gekeken naar de volgende zaken:
• De ontwikkeling van bossaball, in de tien jaar dat de sport bestaat.
• De vaardigheden waar een bossaballspeler over moet beschikken.
• Wat de meerwaarde van bossaball is voor een bachelorstudent LO.
• Wat voorwaarden zijn om bossaball aan te kunnen bieden op Hogeschool PXL.
• Welke problemen er kunnen als bossaball aangeboden wordt.
• Voorbeelden van project op hogescholen in Nederland.
• Wat de vereisten zijn om bossaball te laten slagen op hogeschool PXL.

Voordat ik ben gaan kijken wat mogelijk is voor de Hogeschool PXL, heb ik navraag gedaan bij Music and Sports BV. en Bossaball Belgium vzw. Music and Sports BV. heeft het mogelijk gemaakt om bossaball in Nederland aan te gaan bieden, op zowel hogescholen als commerciële bedrijven. Bossaball Belgium vzw zet zich in om bossaball groot te maken in Vlaanderen. Met behulp van de informatie die ik van hen verkregen heb, ben ik op zoek gegaan naar casussen van hogescholen waar het project is opgestart. Zo kwam ik in contact met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Fontys Sporthogeschool. Met de nodige informatie die ik van hen verkregen heb, ben ik gaan onderzoeken wat mogelijk is omtrent bossaball voor Hogeschool PXL. Op dat moment zijn er een aantal problemen die er momenteel zijn. De volgende stap in het onderzoek was dat er oplossing gezocht werden voor deze problemen.
Het was niet altijd even makkelijk om juiste en relevante informatie te krijgen, vooral omdat je met verschillende partijen te maken hebt. Iedere partij heeft een eigen visie op het project, dus niet alle informatie waren de antwoorden op de vragen die je hoopte te krijgen.

Deze bachelorproef is niet alleen geschreven voor de Hogeschool PXL. De informatie vermeld in deze bachelorproef kan andere hogescholen ondersteunen, mochten zij een project rond bossaball willen opstarten.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1782 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Sillekens, O. (2016). De integratie van bossaball. Is bossaball realiseerbaar op Hogeschool PXL?. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c574841b0211.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer