About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Grootouders sporten met kleinkinderen. Bewegingschool

2016
Philippart, Laurent
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
In de lessen lichamelijke opvoeding gaan de leerkrachten heel sterk te werk met de kleuters. Ze doen hier allerlei bewegingsactiviteiten mee om zo de motorische ontwikkeling van deze kinderen te gaan verbeteren. Dit is de belangrijkste taak van een leerkracht lichamelijke opvoeding.

De andere sporter die bij mij aan bod komt is de grootouder. Deze is de laatste jaren enorm toegenomen in aantal. Vroeger hadden de mensen niet de tijd en zin om aan sport te doen. Dit hebben ze nu wel. Vele organisaties hebben dit ontdekt en hebben hen sport aangeboden op verschillende manieren. Dit kan in de fitness, dit kan ook in lokale clubs, in groepsactiviteiten en nog vele meer.

Ik heb tijdens mijn opleiding het geluk gehad om met deze twee groepen te mogen werken. Dit zijn heel aantrekkelijke groepen. De kleuters werken heel goed mee en vinden alle activiteiten heel leuk. Met de senioren kan je een persoonlijke band opbouwen. Ook deze groep is heel sportief ingesteld. Ik heb gemerkt dat ze openstaan om hun grenzen te verleggen en nieuwe dingen met veel vreugde uit willen proberen.

Hierdoor was het voor mij meteen duidelijk dat ik met hen wou werken. Deze twee groepen samen brengen, kon dan ook alleen maar goed lopen. Ik hoop dan ook met mijn eindwerk te bereiken, dat deze activiteiten meer aan bod zullen komen.

In het eerste deel zal er uitgelegd worden wat de theorie is die achter het jonge kind van 3 tot en met 7 jaar schuilt. U zult hier ook de theorie terug vinden over de senioren. Door de theorie ga je de 2 leeftijdsgroepen beter kunnen begrijpen.

In het tweede deel ga je te weten komen hoe ik mijn conclusies heb getrokken over de verschillende leeftijdsgroepen. Je gaat kunnen zien welke testen ik heb afgenomen. Nadien ga je te weten komen hoe ik deze verwerkt heb.

Tot slot is er het laatste gedeelte. Om dit allemaal te realiseren heb ik ook een praktijkervaring gehad. Ik ben bij de sportdienst van Diest 3 lessen gaan aanbieden. Dit smaakte voor alle partijen naar meer. Ik vond het super om aan hen les te geven, de kleuters straalde vreugde uit, en de grootouders hebben letterlijk voor extra lessen gevraagd. Dit is voor mij een geslaagd einde van een zeer aangename en leerrijke periode.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1794 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Philippart, L. (2016). Grootouders sporten met kleinkinderen. Bewegingschool. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c59999fd1206.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer