About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Special day. Een dag vol sport, een dag vol plezier.

2016
Gielen, Jonathan
Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Abstract :
In dit eindwerk wordt aangegeven waarom G-sportdagen belangrijk zijn voor personen met een beperking. Tevens wordt er onderzocht of er genoeg g-sportdagen worden georganiseerd in Hasselt en omstreken. Er bestaan al instanties die g-sportdagen organiseren, zoals SVS, g-sport Vlaanderen, verschillende centra voor sport enzovoort. Maar uit onderzoek, dat werd uitgevoerd aan de hand van een enquête, is er gebleken dat in Hasselt en omstreken er te weinig sportdagen voor personen met een handicap zijn. Het is nochtans uiterst belangrijk dat mensen met een beperking de nodige sport krijgen. Sport is op veel vlakken een positief gegeven.
Als eerste wordt er besproken wat een handicap is, wat de relatie tussen sport en het dagelijks leven is en waarom sportevenementen belangrijk zijn. Om het probleem aan te pakken omtrent g-sportdagen, werd er een g-sportdag georganiseerd in de sporthal van de PXL en het stedelijk zwembad van Hasselt.
19 mei 2016 vond de sportdag voor personen met een beperking plaats. De g-sportdag was een groot succes. Zowel de leerlingen als begeleiders als leerkrachten waren tevreden dat er werd gedacht aan personen met een beperking. Hieruit kunnen we concluderen dat de sportdag Special Day een belangrijke dag was voor BUSO onderwijs De Dageraad. De aanzet is om elk jaar zo een g-sportdag te organiseren.

Full text:
Full text not available

Dit eindwerk werd 1636 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Gielen, J. (2016). Special day. Een dag vol sport, een dag vol plezier.. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82155c572e50155c599c17b1258.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer